Gündem
  • 15.8.2018 13:42

Türkiye'den ardı ardına F-35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan F-35'lerle ilgili ayrı ayrı açıklamalar geldi. Her iki isim de Türkiye'nin bu projeden temelli çekilmediğini vurguladı..

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dövizdeki hareketlilik, ABD'ye yönelik ek vergiler, F-35 kararı ve gündemdeki bir çok konuya ilişkin açıklama yaptı. Kalın, "Döviz kurundaki gerileme aldığımız tedbirlerin sonuç verdiğini gösteriyor. ABD'nin F-35 kararının somut bir karşılığı yok." dedi. 

ABD’NİN F-35 RAPORU

Trump’ın imzaladığı bu madde büyük bir paketin içinde yer alan bir madde. Şu anda somut bir karşılığı yok. Türkiye F-35’lerin sadece müşterisi değil projenin ortağıdır. Taraflarından birisidir.

Şu ana kadar da üzerine düşüne sorumluluklar çerçevesinden ödemeler yapmıştır. Gerekirse Türkiye hukuki yollara gider. Umarız iş bu noktaya gelmez. Türkiye’ye yönelik bu tür tehditlerle mesafe alınamayacağını herkesin bilmesi gerekir.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU : 90 GÜN SONRA RAPOR YAZACAKLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD veya herhangi bir ülke, sadece kendi yaşadığı hayal kırıklığını düşünmemelidir. Darbe girişiminde bulunan bir hain var ve onu besliyorlar" dedi. Çavuşoğlu, F-35'lerle ilgili, "90 gün içinde yönetim bir rapor verecek, bu süreçte bir teslimat olmayacak" ifadelerini kullandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD veya herhangi bir ülke sadece kendi yaşadığı hayal kırıklığını düşünmemelidir. Darbe girişiminde bulunan bir hain var ve onu besliyorlar. Benden belge istemesine gerek yok, ABD bunu zaten biliyor" şeklinde konuştu.
Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada ABD başkanı Trump'ın, Rahip Brunson'ın serbest bırakılmamasından dolayı 'hayal kırıklığı' yaşadığı ifade edilmişti.

F-35'LER İÇİN 90 GÜN SONRA RAPOR VERECEK

Çavuşoğlu, F-35'lerle ilgili, "90 gün içinde yönetim bir rapor verecek, bu süreçte bir teslimat olmayacak. Türkiye zaten ikisini teslim aldı. Pilotlarımız orada ve eğitim süreci devam edecek"

Güncellenme Tarihi : 15.8.2018 13:57

İLGİLİ HABERLER