Gündem
  • 17.12.2017 13:08

Türkiye'den Avusturya’da hükümet programına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın yeni kurulan hükümetin programındaki "AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" ifadesine tepki gösterdi

Türkiye, Avusturya’da yeni kurulan hükümetin programında "Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" yönündeki ifadeyi"talihsiz" ve "basiretsiz" olarak nitelendirdi.

HÜKÜMET PROGRAMINA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu ifade hakkında, "Avusturya’nın yeni hükümetinin programındaki bu talihsiz ve basiretsiz ifade, ayırımcılığı ve ötekileştirmeyi temel alan siyasi akım hakkında taşınan endişeleri maalesef doğrular niteliktedir." denildi.

Açıklamada, "Bunun yanı sıra AB’nin ülkemizle yaptığı akitlerden kaynaklanan yükümlülüklerinden bunlar yokmuşçasına kaçmaya çalışmak ve bunu yaparken de yanına müttefikler aranacağını söylemek dürüst olmadığı gibi dostane olmaktan da uzak bir yaklaşımdır." ifadelerine yer verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI

"Küresel düzeydeki sınamalar karşısında müttefikler aranacak yerde ülkemizin meşru haklarını hiçe sayma yolunda karşımızda ittifak arandığının hükümetprogramıyla ilanı siyasi ve diplomatik adaba da yakışmayan bir üsluptur. Türkiye’nin dostluğunu kaybetme sınırlarını zorlayan bu ifadeler hayata geçirilmeye çalışıldığında layıkıyla karşılıklarını bulacaktır."

Güncellenme Tarihi : 17.12.2017 13:09

İLGİLİ HABERLER