Gündem
  • 28.11.2014 23:53

Türkiye düşmanı Türk

Papa Türkiye'yi ziyaret etti ve özellikle Alman basını bu ziyareti "Erdoğan'ın sarayına ziyaret" şeklinde görmeyi tercih etti.

TÜRKİYE'Yİ ALMANLAR'A ŞİKAYET EDEN TÜRK

Papa'nın ziyareti Avrupa basınında da ses getirirken, Alman medyasından Deutsche Welle'nin Türkçe yayınların sorumlusu olan Baha Güngör'ün AK Parti ve Erdoğan yönetimi üzerinden Türkiye'yi yerden yere vurduğu röportaj dikkat çekti.

Röportajda Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nın organizasyonunda müslüman ülke liderlerine "Batılılar bizim ölümüzü, petrolümüzü seviyorlar" açıklamasını yorumlayan Baha Güngör şunları söyledi:

SUNUCU: Şimdi stüdyomuzda Deutsche Welle Türkçe Yayınlar Yöneticisi Baha Güngör bulunuyor. Az önce haberde de izlediğimiz gibi Erdoğan’ın iddiaları çokçirkin. Erdoğan, “Dost gibi görünenler, bizim ölümüzü, bizim çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar.” dedi. Bu sözleriyle Batı’ya atıfta bulunuyor. Erdoğan’ın kendisine böyle davranamayacağını söyleyen danışmanları yok mu?

ERDOĞAN BÜYÜKLÜK HASTALIĞINA KAPILDI

BAHA GÜNGÖR (Deutsche Welle Türkçe Yayınlar Yöneticisi): Şu anda bu konuda direnç gösteriyor muhtemelen. Diktatörler gibi davranıyor ve büyüklük hastalığına kapıldı. Erdoğan’ın dün söyledikleri aslında Batı’ya, AB’ye psikolojik savaş ilanı. Artık Avrupalıların Erdoğan’ın 2002’de seçimleri ilk kazandığından beri yanlış ata oynadıklarını biliyoruz.

SUNUCU: Erdoğan bu tarz açıklamalarıyla Türk halkından destek görüyor mu?

GÜNGÖR: Bu açıklamalarına destek görüyor. Bu tarz açıklamalarla elbette bir halkı arkanıza alabilirsiniz. Türkiye kendisini geçmişte Avrupa tarafından ihmal edilmiş hissediyor.

SUNUCU: Türkiye’de gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türk parlamentosu şu sıralar polis ve güvenlik güçlerinin yetkilerini artıran bir yasa tasarısı üzerinde tartışıyor. Ayrıca yasadışı gösteri yapanların da derhal tutuklanabileceği söyleniyor. Bu nasıl bir gelişme?

TÜRKİYE POLİS DEVLETİNE GİDİYOR

GÜNGÖR: Bu açıkça bir polis devletine doğru gelişimi göstermekte. Bu devlet, açıkça temel demokratik değerlerden uzaklaşıyor. İnsanlar tehlike altında, mesleki olarak da tehlike altında. Türkiye artık, Avrupa’nın bir gün AB’ye alabileceği bir ülke değil.

SUNUCU: Papa bugün yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bekleniyor. Erdoğan bu ziyareti muhtemelen kendi amaçları için de kullanacaktır ancak Papa’yı, Türkiye’deki Hristiyanların durumu ilgilendiriyor. Hristiyanların durumu nasıl?

TÜRKİYE'DEKİ HRİSTİYANLARIN DURUMU İYİ DEĞİL

GÜNGÖR: Pek iyi değil, bu konuda iyi şeyler duymuyoruz. 1971’den beri Ortodoks Hristiyanlar, Heybeliada Ruhban Okulu’nda eğitim veremiyor. Türkiye’de yaklaşık 100 bin Katolik ve diğer Hristiyan mezheplerine mensup insanlar yaşıyor. Hristiyanların sayısı oldukça azaldı. Aslında Türkiye, Anadolu Hristiyanlığın anavatanı ama buralardan maalesef artık sadece kötü haberler alabiliyoruz.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:00

İLGİLİ HABERLER