Gündem
  • 23.8.2011 16:07

TÜRKİYE ENERJİ MECLİSİ'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Enerji Meclisi toplantısında Meclis Başkanlığına, Meclis Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Mehmet Ali Neyzi seçildi. Yapılan Başkanlık Divanı seçimlerinde Başkan Yardımcılıklarına ise Gökmen Topuz (Zorlu Enerji), İhsan Akyol (Sanko Enerji) ve Alpay Ünal (Era Şirketler Grubu) getirildi.

Toplantıda, elektrik piyasasında serbestleşme ve özelleştirme sürecindeki mevzuat düzenlemelerinin hız kazandığına işaret eden sektör temsilcileri bu süreçte daha etkin rol almak amacıyla mevzuat alt komitesi oluşturdu. Aykut Bakırcı’nın başkanlığında yürütülecek çalışmaların ilkini "4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanun Taslağı" oluşturuyor.

Bir sonraki toplantısını Eylül ayı içerinde gerçekleştirecek Meclis, bu süreç zarfında kamu kurumlarıyla ikili görüşmelerini sürdürecek.

TOBB TÜRKİYE SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZI MECLİSİ ALT KOMİTE BAŞKANLARINI SEÇTİ

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi, alt komite başkanlarını belirledi. Alt komiteleri daha aktif olarak kullanmak isteyen Meclis, Teknik Alt Komite Başkanlığına Ömer Yağız, Mevzuat Alt Komitesi Başkanlığına Erkan Kınacı, Tüplü Gaz Alt Komitesi Başkanlığına Fehmi Arıkan, Otogaz Alt Komitesi Başkanlığına ise Cem Arat’ı getirdi.

Alt komitelerin çalışma prensiplerini de oluşturan Meclis Başkanlık Divanı, çalışmayı Meclis üyeleriyle paylaştı. Meclis Başkanlık Divanı daha sonra bu prensipleri sektör temsilcilerinin görüşleri çerçevesinde nihai hale getirilecek.

LPG GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ

Alt komite başkanlarının belirlendiği toplantıda sektörde yaşanan gelişmeler çerçevesinde en önemli konunun LPG’nin güvenliği ve denetimi olduğu üzerinde görüş bildiren Meclis üyeleri, bu kapsamda güvenliğin üst seviyede tutulmasını sağlayacak yaklaşımlar geliştirilmesi ve konuyla ilgili kamuoyu algısının değişimi yönünde çalışmalara başlama kararı aldı.

Meclis, sektör açısından büyük önem arz eden birincil ve ikincil mevzuata yönelik Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılan düzenleme çalışmalarının, TOBB Türkiye Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi ile paylaşmasını istedi.

Toplantıda, LPG’nin gerek maliyeti, gerekse fosil yakıtlar içinde çevreci bir yakıt olması nedeniyle önemine işaret edildi. Meclisin gündeme almayı planladığı başlıklar arasında, otogaz kit dönüşüm sistemleri, LPG tesisatları ve tankerlerin kontrolü kapsamında EPDK bünyesinde mevzuat oluşturulmasına yönelik çalışma yapılması, bu kapsamda uygulamaların lisansa bağlanmasının önerilmesi, kalorifik bazda vergilendirme ve ÖTV konusuyla LPG sektörüne giriş koşullarının tariflenmesi yönünde çalışılması yer aldı.

Öte yandan meclis üyeleri Ramazan Bayramı sonrasında çok sayıda Bakan ve kamu kuruluşunu ziyaret etme kararı aldı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:42

İLGİLİ HABERLER