Gündem
  • 18.10.2018 00:05

Türkiye ile Moldova arasında kimlikle seyahat dönemi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moldova'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında imzalanan anlaşma ile Türkiye ile Moldova arasında pasaport yerine kimlikle seyahat dönemi başladı.

Başbakan Pavel Filip ile yapılan heyetlerarası görüşme sonrası Türkiye ile Moldovaarasındaki seyahatler için yeni bir anlaşmaya imza atıldı. İki ülke vatandaşlarının artık doğrudan ziyaretlerinde pasaport yerine kimlik yeterli olacak.

5 ANLAŞMA İMZALANDI

Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Moldova Başbakanı Pavel Filip huzurunda 5 anlaşma  imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Moldova Başbakanı Filip'in Hükümet  Binası'nda katıldıkları heyetler arası görüşmenin ardından anlaşmaların imza  törenine geçildi.

Son dakika | Türkiye ile Moldova arasında imzalar atıldı! Kimlikle seyahat dönemi başladı

Törende Erdoğan ve Filip'in huzurunda iki ülke arasında 5 anlaşma  imzalandı.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı ile Moldova  Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Arasında "Askeri Eğitim İşbirliği Tamamlayıcı Anlaşması"na Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Moldova Savunma Bakanı Eugeniu  Suturza imza koydu.

Kimliklerini gösterdiler 

"İki Ülke Hükümetleri Arasında 1 Kasım 2012'de Ankara’da İmzalanan  Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşmaya Getirilen  Değişikliklere Dair  Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moldova Cumhuriyeti  Hükümeti Arasında İmzalanan Protokol"e ise Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa  Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakçı ile Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu  Bakanı Tudor Ulianovschi imza attı.

Anlaşmayı imzalayan Kaymakçı ve Ulianovschi, iki ülke arasında  kimlikle seyahate atfen kimliklerini çıkararak iki lidere gösterdi.

Son dakika | Türkiye ile Moldova arasında imzalar atıldı! Kimlikle seyahat dönemi başladı

Türkiye ve Moldova Hükümetleri arasında "Gençlik ve Spor Alanında  İşbirliği Anlaşması" Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Moldova Eğitim,  Kültür ve Araştırma Bakanı Monica Babuc  tarafından imzalandı.

Son dakika | Türkiye ile Moldova arasında imzalar atıldı! Kimlikle seyahat dönemi başladı

İki ülke hükümeti arasında "Kongaz Süleyman Demirel Türk-Moldova  Lisesi Mutabakat Zaptı"na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Moldova Eğitim,  Kültür ve Araştırma Bakanı Babuc imza koydu.

"Türkiye ve Moldova Hükümetleri Arasında 3 Haziran 1994'te imzalanan  Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşması için Tadil Anlaşması" Ulaştırma ve  Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanı Chiril  Gaburic tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Moldova  Başbakanı Pavel Filip huzurunda 5 anlaşma imzalandı.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2018 11:55

İLGİLİ HABERLER