Gündem
  • 13.10.2018 21:46

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında Cemal krizi

Ortak çalışma grubu kurulması konusunda Türkiye ile Suudi Arabistan anlaştı. Sorun arkadan geldi. Suudiler konsolostuktaki aramanın gözle yapılmasını, Türkiye ise aramanın teknik cihazlarla yapılmasını istiyor. Türkiye'nin bu isteğine Suudiler büyük tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, Suudilerin teklifini açıkladı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile ilgili olarak Suudi Arabistan'dan gelen teklifi açıkladı. Buna göre Türk ve Suudi yetkililerden oluşan ortak çalışma grubu oluşturma yönünde görüş birliği sağlandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, "Suudların teklifiyle bir ortak çalışma grubunun oluşturulması konusunda görüş birliği var." dedi.

Çavuşoğlu, "Başsavcılığın ve uzmanların Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girmesi konusunda, Suudi Arabistan'ın iş birliği yapması gerekiyor. Soruşturmanın selameti ve her şeyin ortaya çıkması için bu konuda henüz bir iş birliği görmedik, bunu da görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında kriz çıktı

Suudiler teknik cihazlarla konsoloslukta inceleme yapılmasına izin vermiyor. Türk güvenlik yetkilileri araştırmalarını sadece konsoloslukla da sınırlı tutmak istemiyor. İşte yaşanan krize ilişkin detaylar...

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki Kaşıkçı krizi büyüyor.

Olayı çözmek için ortak çalışma grubu oluşturulması için görüş birliğine varıldı. Bu çerçevede Suudi Arabistan'dan heyetler geldi.

Ancak, SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre iki ülke arasıda büyük bir kriz yaşanıyor.

Suudi yetkililer konsolosluk binasında teknik cihazlarla inceleme yapılmasına izin vermiyor.

TEKNİK CİHAZLAR SUUDİLERİ KORKUTTU

Güvenlik güçlerimizin elindeki cihazların binadaki en küçük ayrıntıyı, mikro düzeydeki detayları ortaya çıkartabilecek nitelikte.

Silinmiş ve yok edilmiş olsa bile kan izleri bu cihazlarla tespit edilebiliyor. Lekeler üzerinde dna incelemesi yapabiliyor.

Suudi yetkililer ise bu gerçeği bildikleri için Türk yetkililerin konsolosluk binasına teknik cihazları sokmasına izin vermiyor.

ARAMA TALEBİ KONSOLOSLUKLA SINIRLI DEĞİL

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, güvenlik birimlerinin arama talebi konsolosluk binasıyla da sınırlı değil.

Bilindiği gibi Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldükten sonra Konsolosun kullandığı rezidansın bahçesine gömüldüğü iddia edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2018 21:52

İLGİLİ HABERLER