Gündem
  • 12.9.2011 00:37

TÜRKİYE KANDİL'E GİDEN YOLLARI DENETLEYECEK!..

Terörle mücadelede koordinasyondan sorumlu Başbakan YardımcısıBeşir Atalay yürütülen stratejiyi anlattı. Bazı televizyon ve gazetelerin AnkaraTemsilcileriyle özel bir toplantıda biraraya gelen Atalay; BDP-terör ilişkisinden sınır ötesi yürütülen faaliyetlere kadar birçok konuda çarpıcı bilgiler verdi.

İşte Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın çarpıcı açıklamalarının başlık başlık detayları.

BDP NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

"Bir taraftan meclise girip yemin etmediler diğer taraftan terör azdı. BDP ne yapacağını şaşırdı."

"Kandil ile birbirlerine meydan okuyorlar. Terör kesimi BDP'yi dinlemiyor. BDP zor durumda. Kendi aralarında sorun var."

"Yeni Anayasa ortamında bütün sorunların çözüleceği bir ortam beklenirken terör buna zarar verdi."

"BDP meclise gelmezse yok olur. Şu anda gelmelerini bekliyoruz."

TERÖRLE MÜCADELE

"İstihbarat teşkilatıİranile görüşüyor. Kandil'de ne olup bittiğiyle ilgili bilgi akışı var."

"Terör konusunda askeri ve güvenlik yönünden ileri adımlar atılıyor. İyi, güçlü yönetilen kapsamlı çalışma yürütülüyor. Bu yapılırken kimse de askere, polise, vatandaşa mayınla vesaire rahat saldırı yapamayacağını bilinecek."

KUZEY IRAK'TAN TALEPLER

"Kuzey Irak'tan ciddi taleplerimiz var. Kandile giden yolların kontrolü konusunda ileri taleplerimiz var."

"Kuzey Irak yönetimiyle birlikte ortak denetim talebimiz var. Barzani olumlu bakıyor. O bölgede istihbarat personelimiz artırıldı."

"Hakkari başta olmak üzere bölgede boşluk yok."

"Nihai çözüm konusunda dosyalarımızı hazırlıyoruz. Güvenliği tam olarak sağladığımızda diğer konular da başarıya ulaşacaktır. Vatandaşlarımız bundan emin olsunlar güvenlik sorunu olmayacak. Güvenlik ve demokratik açılımlar paralel yürür. Ama sabote edilince durgunluğa uğruyor."

VALİ ONAYI OLMADAN OPERASYON YOK

"Her askeri operasyon veya harekette valilerden onay alınacak. Bu artık pratikte aksatılmadan yürüyecek. Açıklamaları da valilik ve İçişleri Bakanlığı yapacak."

"Güvenlik koordinasyonuyla ilgili askerin kendi içinde de sorunlar var. Kara Kuvvetleri ve Jandarma arasında bürokrasi fazla. Bunlar ortadan kalkacak."

İSTİHBARAT PAYLAŞIMI

"Kurumlar arasında bu dönemki kadar bilgi paylaşımı olmamıştır. Devletin bütün birimleri arasında istihbarat paylaşımında sorun yok."

"Bu dönemin terör konusunda başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Bu güçlü dönemde olumlu mesafe alınamazsa çözümsüzlük yönünde umutsuzluk başlar."

UFUKLARI BÜYÜK MİRASIN TEMSİLCİSİYİZ

"Biz bir sorun içinde boğulacak değiliz. Ufukları büyük bir mirasın temsilcisiyiz. Büyük Türkiye bakışı içinde olmalıyız."

BÜYÜK KOZLAR OYNANIYOR

"Büyük kozlar oynanmadan büyük meseleler çözülmüyor. Şu anda bu süreç yaşanıyor."

TERÖR-İSRAİL İLİŞKİSİ

"İsrail Dışişleri Bakanı ister yalanlasın ister yalanlamasın Türkiye'deki terör konusu karışıktır. Bu ifadeler zihin altının ve uygulamanın sonucudur."

"Kürt sorunu enstruman olarak yeri geldiğinde Türkiye için kullanılmıstır."

"Kuzey Irak bölgesel istihbarat teşkilatınıİsrailkurdu."

"Terör örgütü liderlerinin açıklamaları İsrail basınında yer buluyor."

AVRUPA'DA EN DUYARSIZ ALMANYA

"Terörün Avrupa ayağı da çok önemli. Bu konuda Almanya'yı çok suçluyoruz. En yavas ve duyarsız kalan ülke Almanya. En çok vatandaşımız, sivil toplum kuruluşumuz ve finans varlığımız Almanya'da ama en yavaş da onlar hareket ediyorlar."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:09

İLGİLİ HABERLER