Gündem
  • 26.4.2018 00:18

Türkiye'nin satın aldığı S-400'ler üretim masasında

S-400’lerin üretimi başladı

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye verilecek S-400 hava savunma sistemlerinin üretimine başlandığını açıkladı...
Miheyev, Rus haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, S-400’lere ilişkin tüm konularda anlaşıldığını belirterek, “Sistemlerin üretimine başlandı; bu konudaki sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.
Aleksandr Miheyev, S-400’lerin sevkiyatına henüz başlanmadığını sözlerine ekledi.
Türkiye’nin Rusya’dan satın almayı planladığı iki adet S-400 sistemi için taraflar arasında imzalar geçen yılın son günlerinde Ankara’da atılmıştı.

NATO: S-400’ün sistemlerimize entegrasyonu zor

NATO yetkilisi Christian Liflander, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin NATO üyesi ülkelerin sahip olduğu ilgili sistemlerle entegrasyonunun zor olduğunu belirtti.

NATO'da siber savunma departmanı başkanı olan Liflander, New York merkezli sağ eğilimli ABD düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "Ben, S-400'e aşina değilim ama NATO'da sahip olduğumuz sistemlere entegre etmenin çok zor olacağını tahmin edebilirim" ifadesine yer verdi.

Liflander'in konuşması, enstitünün internet sitesinden canlı olarak yayınlanmıştı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemleri almaya karar vermesinin ardından ABD ve NATO'dan Türkiye'ye yönelik 'entegrasyon' uyarısı yapılmıştı.

S-400 savunma sistemlerinin alınmasının Türkiye'yi NATO'dan uzaklaştırılacağı savunulsa da, Ankara bu adımın bir zorunluluk olduğunu ve NATO'dan uzaklaşmak anlamına gelmediğini vurguluyor.

Güncellenme Tarihi : 26.4.2018 00:35

İLGİLİ HABERLER