Gündem
  • 28.7.2012 15:46

'Türkiye, Suriye'de, PKK varlığına izin vermeyecektir'

AKP'li Çelik, Twitter hesabı üzerinden gündeme ilişkin konulara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Esad’ın Kuzey Suriye'yi, muhaliflerin eline geçmemesi için PKK-PYD'ye emanet etmeye çalıştığına dikkat çekerek, “Türkiye, Kuzey Suriye'de, PKK varlığına izin vermeyecektir” dedi. 

Çelik, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'deki Kürtlerin yaşadıkları kabul edilemez koşullardan çıkmaları ve onurlu bir yaşama kavuşmaları için çok uğraştıklarını ifade ederek, “BDP-PKK eksenindekiler, Suriye'deki olaylara ilişkin tavrımızı bilerek, sahip oldukları siyasi yazılım çerçevesinde çarpıtıyorlar. Bizim karşı olduğumuz şey, Kuzey Suriye'de PYD-PKK yapılanmasının ortaya çıkmasıdır. Bunun Suriyeli Kürtlere karsı olmak gibi bir anlamı yok. BDP'de Kürtlük, ırkçılık ve PKK yandaşlığı ile özdeşleştiğinden, PKK terör örgütüne karsı olan herkesi Kürt karşıtı göstermeye çalışıyorlar” dedi.
 
BDP’nin, Suriyeli Kürtlerin hakkını savunmayı, Kuzey Suriye'de PKK'ya terör yuvası açmakla aynı saydığını kaydeden Çelik, “BDP, Türkiye’deki Kürtleri, PKK'nın egemenliğine sokma gayretini, simdi Suriyeli Kürtler için de yapmaya çalışıyor. BDP'nin, Kürtlerin haklarını PKK'nın hegemonyasıyla özdeşleştirmesi gösteriyor ki, Kürtlerin hakkı diye bir dertleri yok. Tek işleri PKK'cılık. PYD-PKK'ya Kuzey Suriye'de alan açan Esad ve Baas şebekesidir. BDP şimdi, Esad'ın yanında olan PKK’nın yanında Baascılık yapıyor” diye konuştu.
 
Çelik, Esad’ın Kuzey Suriye'yi, muhaliflerin eline geçmemesi için PKK-PYD'ye emanet etmeye çalıştığına dikkat çekerek, “Esad, mülkiyetinin kendinde olduğunu düşündüğü Kuzey Suriye'nin geçici kullanım hakkini PKK'ya vermeye çalışıyor. Türkiye, Kuzey Suriye'de, PKK varlığına izin vermeyecektir. Bunun kardeş Suriye Kürtlerine karsı olma anlamı yok. Kuzey Suriyeli Kürtlerin demokratik bir Suriye'de birinci sınıf vatandaş olmasını Türkiye başından beri desteklemektedir. Kürtleri PKK memuru yapmaya çalışan BDP'nin, PKK'ya karşı tavrımızı Kürtlere düşmanlık gibi sunmaya çalışması her zamanki kara propagandadır” şeklinde konuştu.
 
“Baas rejiminin PKK'ya lütfettiği bir alan açma çabasını, BDP'lilerin hakların kazanılması gibi sunması, Esad'ı BDP'nin liderlerinden yaptı” diyen Çelik, şunları söyledi: “Bu da BDP'nin Kürtlerin Baas'ı olma çabasını daha da netleştiriyor. Artık Kürtlere dönük baskı, asimilasyon ve inkar politikaları PKK tarafından uygulanmaktadır. BDP, PKK'nın Esad'ın sebbihalarına destek vermesini alkışlayarak, Baas partileri çatısı altına girmiştir.”

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:24

İLGİLİ HABERLER