Gündem
  • 24.11.2015 21:45

Türkmenlerden şok eden açıklama

Al Jazeera'ye konuşan Türkmen kaynaklar, pilotlardan birinin öldürüldüğünü ve cenazesinin de Bayırbucak bölgesinde saklandığı bilgisini verdi. Kürt Dağı’na inen diğer pilottan ise haber alınamıyor.

Sınır ihlâli yaptığı gerekçesiyle Türkmen Dağı üzerinde düşürülen Rus uçağındaki iki pilottan biri hayatını kaybetti. Kürt Dağı’na inen diğer pilottan ise haber alınamıyor.

Uçağın vurulmasının ardından paraşütle atlayan pilotlardan biri, Türkmen Dağı’na düştü. Atlayış sırasında dağdaki muhalif savaşçıların açtığı ateşle öldürülen pilotun cenazesi muhalifler tarafından bulundu. Bölgedeki Türkmen kaynakların Al Jazeera’ye verdiği bilgiye göre cenaze, dağda bulunan Türkmen savaşçılar tarafından ‘buzdolabında’ saklanıyor.

‘İkinci pilot Ensar-üş Şam kontrolündeki bölgeye indi’

Kaynaklar Al Jazeera’ye diğer pilotun da Türkmen Dağı’nın batısında bulunan Kürt Dağı’na indiğini söyledi. Bu pilotun akıbeti henüz bilinmiyor.

Kürt Dağı’nın önemli bir kısmı Ensar-üş Şam örgütü kontrolünde. Bu örgüt Suriye’deki en büyük muhalif gruplardan Ahrar-uş Şam ile birlikte İslami Cephe’yi oluşturan örgütlerden biriydi. Cephe dağılınca örgüt tek başına İdlib’den Kürt Dağı’na kadar olan bölgede bazı alanları tek başına kontrolü altına aldı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:30

İLGİLİ HABERLER