Gündem
  • 27.1.2015 13:01

Uçağı iniş sırasında 4 kurşunla vurdular

Bağdat havalimanında bir yolcu uçağı havadayken kurşunlandı. Olayla ilgili Flydubai'den kimsenin yaralanmadığı açıklaması geldi.

flydubai sözcüsü, AFP'ye Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün gece yaşanan olayın ardından yaptığı açıklamada, "hafif silah ateşine" maruz kalan FZ215 sefer sayılı uçaktaki yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edildiğini söyledi. Sözcü, olayın Iraklı yetkililerle birlikte yürütülen soruşturma kapsamında incelendiğini belirtti.

Havacılık ve güvenlik yetkilileri Reuters'a, gövdesine üç ya da dört mermi isabet eden uçaktaki iki yolcunun hafif şekilde yaralandığını söyledi. Ancak flydubai sözcüsü, bu iddiaları yalanlayarak, hiçbir yolcunun yaralanmadığını söyledi.

Kurşunlanma sonrası Birleşik Arap Emirlikleri merkezli diğer havayolu şirketleri de Bağdat uçuşlarını durdurma kararı aldı.

THY'NİN SEFERLERİNİ DE ETKİLEDİ

AFP'nin haberine göre, THY'nin Bağdat seferleri de bu durumdan etkilendi ve uçuşlarda gecikmeler yaşandığı açıklandı.

Ankara'daki bir THY yetkilisi, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Uçuşların tam olarak kaçta yapılacağı henüz net değil. Yetkililer şu an bu konu üzerine bir toplantı gerçekleştiriyor" dedi.

AFP, olayın yaşandığı Uluslararası Bağdat Havalimanı, büyük oranda IŞİD kontrolünde olan Enbar vilayetinin yakınlarında olmasına dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:35

İLGİLİ HABERLER