Gündem
  • 21.1.2018 00:10

Uçaklar kayıpsız döndü, tanklar işi bitirmeye gidiyor

TSK, bölgedeki PYD/PKK hedeflerinin yanı sıra DEAŞ'a ait hedeflerin de vurulduğunu, PYD/PKK'nın sivilleri canlı kalkan olarak olarak kullandığını duyurdu. Açıklamada örgütün teröristleri, sivillermiş gibi gösterdiği bilgisi verildi. TSK, bölgedeki 113 PYD hedefinden 108'inin vurulduğunu, ölen ve yaralananların tamamının PYD'li olduğunu duyurdu. Harekata katılan 72 uçak üslerine geri döndü.
Uçakların dönüşünden sonra bölgede yerleşmiş olan tankların Afrin'e doğru harekete geçtiği öğrenildi.

Bölgedeki olası göçler için Kızılay Azez'de çadır kent kurmaya başladı.

. İşte hava destekli askeri harekattan dakika dakika gelişmeler...

22.30 - Afrin harekatına katılmak üzere Öncüpınar sınır kapısına gelen Leopar tanklar operasyon için Öncüpınar sınır kapısından geçiyor...

20.37 - Genelkurmay Başkanlığının yaptığı ikinci açıklamada “Harekâtın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekâta katılan 72 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir” denildi.

20.02 -  BM Güvenlik Konseyi üyesi İngiltere, Fransa ve Çin büyükelçileri de bilgi verilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Daha önce ABD, Rusya ve İran büyükelçileri bakanlığa çağrılmıştı.

19.56 - Türk savaş uçaklarının hava harekatı başlatmasından sonra çok sayıda sivilin Afrin’den ayrılıp Halep’e geçmek için evlerini terketmeye başladığı öğrenildi. Ancak Türk güvenlik kaynaklarına gelen bilgilere göre, sivil halkın kaçışını önlemek için PYD ve rejim güçleri Halep yolunu keserek halkın geçişine izin vermiyor. PYD’nin sivil halktan bazılarını Türk jetlerinin hedef alabileceği noktalara yerleştirdiği de gelen bilgiler arasında. Bu arada Türkiye istikametine yönelik göç olasılığına karşı Kızılay, Afrin’in doğusunda bulunan Azez’de çadır kent kurmaya başladı.

19.47 -  Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Suriye’deki ABD yanlısı silahlı gruplara silah temin etmesi nedeniyle Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyon başlattığını hatırlatarak "ABD’nin Suriye’deki sorumsuz davranışları, ülkedeki çözüm sürecini tehdit etmektedir" açıklamasında bulundu.

19.45 - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Gülbaba köyünün karşısında yer alan terör örgütü PYD/PKK işgali altındaki bölgeden çatışma sesleri duyuluyor. Sınırda konuşlu topçu birlikleri, taciz ateşlerine misliyle karşılık veriyor.

19.30 - Türk savaş uçakları, PKK/PYD terör örgütünün elindeki Minniğ Havalimanı'nı vurdu. Bu havalimanı, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye silah sevkederken kullandığı havalimanıydı.

Son dakika: Afrine Zeytin Dalı operasyonundan dakika dakika gelişmeler

19.25 - Rusya Savunma Bakanlığ'ndan ABD'ye tepki geldi. Açıklamada, "ABD'nin Suriye'de attığı sorumsuz adımlar nedeniyle ülkedeki çözüm süreci ve Cenevre süreci tehdit altına giriyor." dendi.

19.18 - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Camilerimizde yatsı ve sabah namazı öncesi veya sonrası Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir" dedi.

19.10 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "BM dahil tüm taraflara bilgi verdik" dedi. Türkiye'nin Suriye rejimini de yazılı olarak bilgilendirdiği belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 20.1.2018 22:55

İLGİLİ HABERLER