Gündem
  • 22.1.2018 12:07

Ünlü meteorolog İstanbulluları uyardı! Kar yağışı için tarih verdi

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için son dakika kar yağışı tahmini geldi. Prof. Şen tahminini, "Bugün Trakya'dan kar giriş yapar. Yarın Trakya açar, gece ısı adası etkisinden dolayı İstanbul'da KKY (karla karışık yağmur) ve yükseklerde kar yapar" mesajıyla paylaştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için kar tahmini geldi.

Ünlü meteorolog İstanbulluları uyardı Kar için tarih verdi

Prof. Şen, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Bugün Trakya'dan kar giriş yapar. Yarın Trakya açar, gece ısı adası (şehirleşme, betonlaşma) etkisinden dolayı İstanbul'da KKY (karla karışık yağmur) ve yükseklerde kar yapar. Güney doğu yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyısı hariç Karadeniz sahil KKY, diğer bölgelere kar yağar Doğu Anadolu'da perşembe de devam eder. İstanbul'da boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda yağış daha çok görülür. Sıcaklık bu gece 3, yarın gündüz 3, yarın gece 2, çarşamba 3, çarşamba gecesi don olur - 4 dereceye kadar düşer" mesajını paylaştı.

Ünlü meteorolog İstanbulluları uyardı Kar için tarih verdi

Güncellenme Tarihi : 22.1.2018 12:09

İLGİLİ HABERLER