Gündem
  • 22.10.2014 11:41

Üsküdar'daki gizemli pencerenin sırrı çözüldü

Üsküdar'da bir gecede ortaya çıkan resimler, görenleri şaşırttı. Kısa süre sonra, müthiş 3 boyutlu resimlerin Pejac adlı sokak sanatçısının eserleri olduğu ortaya çıktı..İspanyol sokak sanatçısı Pejac bu yakınlarda İstanbul’u ziyaret etti. Üsküdar sokaklarında kendinden bir iz bırakan sanatçı, takdire şayan 3 boyutlu resimlere imza attı.

Birbirine çok yakın duvarları süsleyen “Kilit, Poster ve Kepenkler” adlı 3 eser, sanatçının pencerelerle ilgili yorumunu resmediyor. Resimler öyle gerçekçi yapılmış ki, çizildikleri duvarda hakikaten bir pencere var zannediliyor.

"Kilit"
Pejac resimlerinde akrilik boya, kalem ve zımpara kullanıyor. Resimlerin doğal görünebilmesi için, çevredekine uygun renkler kullanıyor. Fransızların ‘trompe l'oeil’ dediği, göz yanıltıcı bir tekniği kullanan Pejac, 3 boyutlu ve oldukça gerçekçi resimlere imza atıyor.
 

"Poster"

Pejac, “özgürlüğe dair algı ve illüzyon” konseptlerini keşfetmek istediğini, bu yüzden 3 eserinde de pencere fikrini kullandığını söyledi. ‘Trompe l'oeil’ tekniğini bir nevi ‘tuzak’ olarak kullandığını söyleyen ressam, yaptığı bir basın açıklamasında, “bu 3 pencerede de tuzaklar çift yönlü çalışıyor: Dışardan içeriye ve içerden dışarıya” dedi.

"Kepenkler"

Pejac’ı Instagram ve Facebook sayfalarından takip edebilirsiniz.

Umarız ki bu müthiş 3 boyutlu çizimler Üsküdar Belediyesi tarafından griye boğulmaz…

(Fotoğraflar: Julian Santiago)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:53

İLGİLİ HABERLER