Gündem
  • 23.8.2016 09:18

Vali yardımcısı gözaltındaki fetö'cü hâkime evlilik teklif etti

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında bulunan Hâkim Fatma Çimen’e gözaltındaki onlarca kişinin önünde evlilik teklif etti. Çimen teklifi reddetti. Tutanak tutuldu, yüzük avukata teslim edildi

Diyarbakır’da 4 yıldır görev yapan Vali Yardımcısı Mehmet Demir (38), Diyarbakır VergiMahkemesi’ne geçen yıl atanan Yozgatlı hemşerisi Hâkim Fatma Çimen ile tanıştı. Vali Yardımcısı Demir, evlilik teklifine hazırlanırken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hâkim Çimen açığa alındı. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çimen, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki kapalı spor salonuna götürüldü.
TEKLİF İÇİN İZİN VERDİ
Diyarbakır Emniyeti’nden sorumlu olan Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Fatma Çimen ile birkaç kez gözaltında görüştü. Çimen’e özel avukat gönderen Demir, avukat aracılığıyla evlilik teklif etme kararı aldı. Avukat, kapalı spor salonunda kadınların tutulduğu bölüme gitti. Polise, müvekkiline bir evlilik teklifi olduğunu ve yüzük getirdiğini söyledi. Polis, Cumhuriyet Savcısı’nı arayıp Demir’in gözaltında tutulan Çimen’e avukatı aracılığıyla evlilik teklifinde bulunacağını söyledi. Savcı, teklifin yapılmasına izin verdi.
SÜRPRİZ YÜZÜK
Görüşmede avukat, polislerin gözetiminde FETÖ ve KCK soruşturmaları kapsamında gözaltında bulunan onlarca kadının önünde Demir’in gönderdiği kutuyu Fatma Çimen’e iletti. Yüzük kutusunu alan Fatma Çimen, şaşkınlığını gizleyemedi. Demir’in “Her koşulda evlenmek istiyorum. İşe iade edilmese de evinin kadını olur” teklifini, Çimen kabul etmedi. Yüzük ise yine Cumhuriyet Savcısı’nın onayı ile tutanak altına alınarak avukata teslim edildi.
ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI
Çimen, daha sonra Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü. Demir de ifade sırasında adliyeye gitti. Cumhuriyet Savcısı, Mehmet Demir’in Fatma Çimen ile görüşmesinden rahatsız oldu. Polisler görüşmeyi bitirdi. İfadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Çimen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Demir’in uzun süredir evlilik planları yaptığı, kentte aralarında kamu görevlileri ile bir STK başkanının da olduğu birçok kişiye evlilik teklifinde bulunduğu ama her seferinde ret cevabı aldığı öğrenildi.
VEYSİ İPEK / GAZETE HABERTÜRK

Güncellenme Tarihi : 23.8.2016 09:55

İLGİLİ HABERLER