Gündem
  • 30.10.2014 22:10

Valide Bağı Camii'nde FLAŞ gelişme

İBB Başkanı Kadir Topbaş Validebağ korusunda yapılması planlanan cami için durdurma kararının kaldırıldığını açıkladı. Topbaş'a göre inşaat önünde engel kalmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "İtirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" dedi.

Mahkeme kararı

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ korusuna inşaat araçlarının girmeye çalışması ile bazı vatandaşlar protesto gösterileri düzenlemiş ve parkta bekleyerek inşaata engel olmaya çalışmıştı. Protestocular buranın cami inşa edilerek imara açılacağını ardından da yapılaşma ile yok edileceğini savunuyor. Korunun bu sebeple yıllardır bakımsız bırakıldığını ileri sürüyor.

Protestolar sırasında eylemciler ile zabıta ve polis arasında birçok kez arbede çıktı. Bazı çevreciler gözaltına alındı.
7. İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuru üzerine cami inşaatı planı için iptal ve yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Topbaş bu karara itiraz ettiklerini ve kararın kaldırıldığını açıkladı Topbaş şunları söyledi;

“Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz plana sahip çıkma adına yürütmeyi durdurma kararı ve plan iptalinin kaldırılmasıyla ilgili bir itirazımız oldu. Bizim itirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi. Zaten oradaki diğer taraflar da oradaki yapıyı, 'Mahkemenin karar vereceği sonuca göre beraberce yapabilirize kadar bir mutabakat olduğunu gördük. Yargının verdiği kararlara uymak zorundayız. İtiraza yol açan değerlendirmeler sonucunda mahkeme, verdiğimiz belgelerle mahkeme daha önce alınan kararın iptaline karar vermiş durumda."

“İGDAŞ özelleştirmesi tüketiciye yansımayacak”

Kadir Topbaş, İstanbul Gaz Dağıtım Anonim Şirketi’nin (İGDAŞ) özelleştirilmesine ilişkin de şunları söyledi:

"Özellikle şu hassasiyeti gösterdik; çalışanların özlük hakları zayi olmadan ve çalışma sürelerine halel gelmeden devamlılığı nasıl sağlayabiliriz. Bunu ihale şartnamelerine zaten koyuyoruz. Şu anda yüzde 95'i Büyükşehir’e ait olan, Türkiye'deki gaz tüketiminin neredeyse yüzde 50'sini tüketen bir kurumdan bahsediyoruz. 5 milyonun üzerindeki abonesiyle büyük bir kurum. Bunu blok olarak satmayı düşünüyoruz. Böylece iyi bir gelir sağlayacağımızı, İstanbul'un, belediyenin, İstanbulluların kasasına ciddi bir rakamın geleceğini düşünüyoruz. Bu parayı ne yapacağız? İDO'yu sattık, ne yaptık, ulaşıma harcadık. Bu parayla İstanbul'a daha fazla metroya kavuşturacağız. Satıştan dolayı da tüketiciye bir yükün gelmeyeceğini özellikle ifade etmek istiyorum. 'Satılırsa, pahalı mı olacak, zam mı gelecek?' diye düşünülmesin. Asla onu düşünmüyoruz"

Kaynak: DHA

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:40

İLGİLİ HABERLER