Gündem
  • 1.7.2016 00:08

Vay be!.. DTP'de devletten özür bekliyor

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Bizim Rusya gezimiz sonrası bizi hâin ilân ettiler. Eş başkanımız halklar arasında barış ve dayanışmanın gerçek bir çözüm gücü olacağını gösterdi. Buna tahammül edemediler. Bizden de özür dileyeceksiniz ki biz ancak o zaman sizin samimiyetinizi göreceğiz" dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından Kadıfekale Suriçinde düzenlenen iftar programında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye coğrafyasının felaket coğrafyasına dönüştüğünü savunarak, "Her gün yeni bir katliama uyanıyoruz. 42 canımızı bu katliamda yitirdik. 42 yurttaşımıza rahmet, Türkiye halklarına başsağlığı diliyorum. IŞİD canlı bombalarına destek veren mekanizmalara karşı etkin bir mücadele yürütülebilmiş olsaydı 42 canı yitirmemiş olacaktık" dedi. Son 1 yılda 10 ayrı ilde 20’den fazla patlama gerçekleştiğini dile getiren Yüksekdağ, başka bir ülkede olsaydı bu saldırılardan, katliamlardan dolayı yetkililerin istifa edeceğini, ancak iktidarın sorumluluğunu dahi itiraf etmediğini söyledi.

Yüksekdağ, Güneydoğu'da 7 ilçede operasyon yapıldığını, bugün de Lice'de operasyon yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Bugün kendi halkıyla barışmayanlar, İsrail ve Rusya’yla ilân ettikleri barışı çok büyük bir zafer gibi sunuyorlar. Bu sizin yenilginizdir. Kürtle, Aleviyle, kadınla, mazlumla, kendi halkıyla barışmayan İsrail’le, Rusya’yla barışsa ne olur? İsrail’le anlaşma imzaladılar, anlaşmanın ceremesini mağdur ve mazlum Filistin halkı ödüyor. Dün savaş ilân etmişlerdi, onun da bedelini oradaki mazlum Filistin halkı ödemişti. Beraber aynı gemide olduklarının, beraber yürüdüklerinin hepsini gözden çıkardılar."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan da özür dilenmesi gerektiğini savunan Yüksekdağ, "Çünkü bizim Rusya gezimiz sonrası bizi hâin ilân ettiler. Eş başkanımız halklar arasında barış ve dayanışmanın gerçek bir çözüm gücü olacağını gösterdi. Buna tahammül edemediler. Bizden de özür dileyeceksiniz ki biz ancak o zaman sizin samimiyetini göreceğiz" dedi.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına da değinen Yüksekdağ, "Yaşanan katliamların hesabını vermemek için bizlerin dokunulmazlıklarını kaldırıp, kendi dokunulmazlık zırhlarını ikiye üçe katlıyorlar. Orduya da yeni zırhlar, kalkanlar getirdiler. Ama hiçbir zırh işlediğiniz insanlık suçlarına karşı sizi koruyamaz. Bizlere karşı topyekün savaş ilan edenler, topyekün gidecekler. Çünkü bizler demokrasiyi, hakkımızı almaktan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

"Davete icabet etmeyeceğiz"

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Mersin, Midyat ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı ifadeye çağırmasına ilişkin, "Bu konuda bir ilke kararımız var. Tüm vekillerimiz aynı şekilde hareket edecekler. Demek ki Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş da tüm vekillerimiz nasıl hareket edecekse öyle edecek. Yani, bu davete icabet etmeyeceğiz. Bundan sonrası bu çağrıyı yapanların bileceği şey" dedi.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2016 23:52

İLGİLİ HABERLER