Gündem
  • 17.7.2014 17:55

Veysel Eroğlu, 'Suyumuz var çok şükür'

Eroğlu, "Suyumuz var çok şükür. Nüfusumuz 15 milyona ulaştı ama suyumuz kesilmiyor" dedi.Iğdır'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür Sarayı'nda düzenlenen temel atma törene katıldı. Yıllarca bir türlü yapımına başlanmayan ve halk arasında 'Ünlendi Barajı' olarak dillendirilen Demir Sıkan Barajı ile birlikte 115 milyon TL maliyetli 12 yatırımın temelinin atıldığı törende konuşan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Bizden önceki koalisyon hükümeti döneminde, benim bakanlığım bünyesindeki DSİ'de 3,5 yılda sadece 9 tesis açılabilmiş, yani yılda 3 tesis açılmış. Şimdi biz yılda en az 300 tesis açıyoruz. Yıldırım hızıyla barajları tamamladık, 76 şehrin su sıkıntısını çözdük. Bu kuraklıkta çoğu şehir susuz kalacaktı."

Çözüm sürecine de değinen Bakan Eroğlu, bunun mimarının Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a destek isteyen Bakan Eroğlu temel atma töreninin ardından Vali Davut Haner'i makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, bu yıl İstanbul'a yeterli yağışın düşmediğini bildirdi. Yaklaşık 5 ay boyunca yağış eksikliği yaşandığını ancak son dönemlerde güzel yağışların olduğunu vurgulayan Eroğlu şunları söyledi:

"Tabii İstanbul ile ilgili herkes doluluk oranına bakarak ahkam kesiyor. İstanbul için çok şey yaptık. Şu anda 7 dere İstanbul'a akıyor. Yelişçay'dan su geliyor. Ağva tarafından iki nehir, İstanbul'a su taşıyor. Büyük Melen Çayını da İstanbul'a akıtıyoruz. İstanbul'da kuraklık olacağı iddiasıyla Alibey Barajı ön plana çıkarılıyor. Bu baraj, bir noktadan sonra devre dışı bıraktığımız bir baraj çünkü kirlenen dereler bu baraja akıyordu. Alibey Barajı, bir aktarma barajıdır. O su direkt Kağıthane Arıtma Tesisine gidiyor. Bu tür konularda vatandaşların kandırılmaması gerekiyor. Edişe edilecek bir durum yok. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar geçmiş yıllarda çok büyük su sıkıntısı çekiyordu. Geçmişte ben de akademisyen olduğum dönemde evimde su akmazdı. Sonra bu işin başına gelince suyu akıtmayı başardık. İstanbul'un nüfusu 1994'te 6,5 milyondu ve su akmıyordu. Bugün 15 milyon nüfusumuz var ve su akmaya devam ediyor. İstanbul'da su kesintisi olmayacağını 1995'te söyledik. Şu ana kadar kesinti de olmadı, suyumuz var çok şükür. Nüfusumuz 15 milyona ulaştı ama suyumuz kesilmiyor. Kuraklık var ama bizim çalışmalarımız ve Allah'ın yardımıyla su kesintisi olmuyor. Millet böyle deştikçe Allah yağmurunu yağdırmaya devam ediyor." 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:14

İLGİLİ HABERLER