Gündem
  • 27.5.2016 01:32

Yağmuru ticarete dönüştürdü

13 yaşlarında bir çocuğun yağan yağmuru ticarete dönüştürerek bisiklet selesinde ücret karşılığı vatandaşları karşıdan karşıya geçirmesi görenleri hem güldürdü hem şaşırttı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günlerdir yaptığı yağış uyarısı tüm yurdu olduğu gibi İzmir’i de etkisi altına aldı. Öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Kimileri seyyar satıcılardan şemsiye alırken, kimileri poşeti başına geçirerek yağmurdan korunmaya çalıştı.
Yağan yağmurda yol sel altında kalırken bazıları ayaklarına poşet giydi, bazıları yalın ayak yürüdü. Kentin sular altında kalmasıyla ne yapacağını şaşıran vatandaşlar, karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. Bu esnada kocaman bir selesi olan bisikletiyle gelen 13 yaşlarında bir çocuk, yaptığı uygulama ile görenleri hayrete düşürdü.

ÜCRETLE KARŞIYA GEÇİRDİ
Yağmur yağmasını fırsata çeviren çocuk, vatandaşları 5 TL karşılığında bisikletin selesine alarak karşıdan karşıya geçirdi. Küçük çocuk çabası karşılığında kimi vatandaşlardan 20 TL kopardı. Herkesin şaşkınlık yaşadığı anlarda, yağmurdan çaresiz kalan ve ıslanmak istemeyen vatandaşlardan bazıları, bisikletin selesine atlayarak karşı kaldırıma geçti. Kimileri tek başına seleye atlarken, kimileri iki üç kişi seleye atlayınca ağırlıkla birlikte yağmur suyuna gömüldü. O anlara şahit olan vatandaşlar kahkahaya boğuldu.

“KREDİ KARTI GEÇMİYOR, MAHSUR KALDIK”
Küçük çocuk yaptığı işi ticaret olarak nitelerken, bir vatandaş da olayı turizme hizmet olarak nitelendirdi. Karşı kaldırıma geçmek isteyen bir kadın ise yanında nakit olmadığı için geçemediğini belirterek, “Kredi kartı da geçmiyor, mahsur kaldık burada” dedi.

TÜRK’ÜN ZEKASI
Seleye atlayan bir çift de el sallayarak güle oynaya karşı kaldırıma geçti. Görenlerin hayrete düştüğü anlarda, vatandaşlar Türk zekasının ve girişimciliğin yağmurda bile ortaya çıktığı yorumunu yaptı.

MİHRAP DÜZÖZ - SİNAN YENİÇERİ

Güncellenme Tarihi : 26.5.2016 21:44

İLGİLİ HABERLER