Gündem
  • 3.10.2015 14:13

Yarbay Ali Tatar'ın ablası isyan etti

‘KAFES eylem planı’, ‘amirallere suikast’, ‘Gölcük belgeleri’, ‘Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara’ ilişkin dosyaların birleştirildiği ‘Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat’ davasında yargılanan sanıklar dün son kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmaya katılanYarbay Ali Tatar’ın ablası, mahkeme salonunda isyan ederek kardeşine iftira atan ve intihar etmesine sebep olan FETÖ hakkında "Burada da mahşerde de bitmeyecek." dedi.

Sanıklar son sözlerini söylerken konferans salonunun üst katında duruşmayı izleyen Yarbay Ali Tatar'ınablası Hürriyet Ünver "Ali burada, ruhu bizi izliyor" diye bağırdı. Ünver, "Ali'nin katilleri hesap versin. Kardeşimin katilleri hesap versin. Burada da mahşerde de bitmeyecek. Kardeşim boşuna gitmedi" diye bağırarak sinir krizi geçirdi.

 

ALİ TATAR NASIL İNTİHAR ETTİ?

 

42 yaşındaki bir kız çocuğu babası Deniz Yarbay Ali Tatar, soruşturma savcısı Süleyman Pehlivan'ın talebi üzerine 7 Aralık 2009'da tutuklandı. Ancak Tatar, itiraz üzerine 16 Aralık'ta serbest bırakıldı. İki gün sonra ise savcı Pehlivan Amirallere suikast soruşturmasında ikinci kez tutuklama istedi. Bunun üzerine Yarbay Tatar hakkında yine tutuklama kararı çıktı.

 



19 Aralık'ta kendisini adliyeye götürmek için gelenlerden izin isteyen ve gittiği evinin banyosunda tek kurşunla canına kıyan Ali Tatar, geride, "Hiç suçum yok, hukuksuzluğa, karanlığa karşı ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum. Bu şekilde giderseniz ne yönetecek bir ordu, ne yaşayacak bir ülke ve Cumhuriyet bulamayacaksınız" yazan bir mektup bıraktı.

 

SABAH
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:07

İLGİLİ HABERLER