Gündem
  • 27.4.2015 21:12

Yargıtay'da hükümet - cemaat savaşı

Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nin mevcut Başkanı Sedat Bakıcı'nın cemaat kanadından olduğu öne sürülüyor.

Yarın Yargıtay’da iki önemli seçim var. Biri Cumhuriyet Başsavcılığı adaylarının seçimi. Önemli dairelerden biri olan 8. Ceza Dairesi Başkanlığı seçimleri de yarın başlıyor.

8. Ceza Dairesi’nin mevcut Başkanı Sedat Bakıcı yine aday. Yargıda Birlik Platformu ise Haydar Metiner’i aday gösterdi. Halil Akdağ da bağımsız aday olarak seçimlere katılacak.

Başkan Bakıcı’nın “Cemaat” kanadından olduğu öne sürülüyor. Ki, ilginç bir zamanlamayla Kayseri’deki Işık Evleri soruşturmasını yaptıktan sonra adeta dava yağmuruna tutulan ve yıllarca hapiste kalan emekli Hava Hakim Albay Zeki Üçok, Başkan Sedat Bakıcı ve bu dairenin bazı üyeleri hakkında “suç işlemek amacıyla kurulmuş örgütün üyesi oldukları” iddiasıyla Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu’na suç duyurusunda bulundu.

Üçok, 12 sayfalık dilekçesinde hakkında açılan davaları şöyle özetledi:

“Özellikle Işık Evleri soruşturması sonrasında başıma gelmeyen kalmadı. Bu soruşturma öncesine kadar trafik cezası dahi almamış olmama karşın, ikisi askeri yargıda olmak üzere hakkımda toplam sekiz ağır ceza mahkemesinde, Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Yöneticisi Olmak, Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak,Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Darbe Yaparak Devirmeye Teşebbüs Etmek, Yağma Yapmak, İşkence Yapmak, İrtikap, Dolandırıcılık, Resmi Sahte Evrak Hazırlamak, Mahkeme Heyetine Hakaret Etmek, Görevini Kötüye Kullanmak, Görevini İhmal Etmek, Askeri Aracı Hususi Menfaatinde Kullanmak gibi 74 suçtan, 724 yıl hapis istemiyle dava açılmıştır. Bu uyduruk soruşturmalar ve davalar kapsamında 4 defa tutuklandım. Şu ana kadar 23 yıl 6 ayı kesinleşmiş olmak üzere 33 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildim.”

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Işık Evleri davasında hakkında verdiği mahkumiyet kararına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akyıldız’ın onama istediğini, Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nin de onadığını hatırlatan Üçok, ancak Anayasa Mahkemesi’nin 25 Mart’ta bu davayla ilgili olarak, “adil yargılanma hakkının ihlâl edildiğine” karar verdiğini hatırlattı. 

Üçok, dilekçesinin sonunda şu talepte bulundu:

“Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve yürürlükteki kanunlara aykırı olarak Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin mahkûmiyet kararına onama veren 8.Ceza Daire Başkanı Sedat Bakıcı, üyeler Muzaffer Karadağ, Bekir Özenir, Mustafa Akarsu ve Mehmet Şahin ile Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ramazan Akyıldız hakkında suç işlemek amacıyla kurulmuş örgütün üyesi olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde görevlerini kötüye kullanmak, suç atmak, adil yargılamayı etkilemek suçlarını işledikleri hususunda kuvvetli emareler bulunduğundan Yargıtay Kanunu’nun 18. maddesi gereğince soruşturma yapılmasını arz ve talep ederim.”

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:47

İLGİLİ HABERLER