Gündem
  • 12.2.2019 16:42

Yeni parti kuracak mı? Ahmet Davutoğlu ilk kez cevap verdi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da düzenlenen bir konferansta yeni parti iddialarına yanıt verdi.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir konferansta gündeme dair önemli açıkalamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin özgürlük-güvenlik dengesini iyi sağlayan ülkeler arasında olduğunu söyleyerek, "Güvenlik konusunda dünyada trendlere kapılırsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu trende alternatif bir şeyler üretmek gerekiyor. Biz ülke olarak güvenlik paronayasına katılmadık. Ülkemizin bir varoluş sıkıntısı yaşadığı bir kavram geliştirmedik. Dünyada özgürlük-güvenlik depremi yaşanırken biz ülke olarak bu dengeyi sağladık. Ekonomi konusunda ülkeler için önemli bir konu, özellikle 2008 krizi küresel anlamda büyük sarsıntı yaşadı. Yine bu konuda Türkiye, daralan pazarlardan artan pazarlara doğru bir ekonomik stratejisi geliştirdi. Avrupa pazarları daralmıştı, Ortadoğu'da hamleler yaparak bu krizden fire vermeden çıkmıştık. Ortadoğu'da sıkıntı yaşayınca ise Afrika pazarına atıldık" dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Almanya modern bir devlet değil"

Avrupa'da devletlerin aidetleri konusunda büyük sıkıntı var.  Mesela Suriye'de etnik yapıdaki ayrımdan dolayı sıkıntılar çıktı. 2012'de Almanya'daki Türk öğrencilerimiz şehit edilmişti. Orada Türkleri, her an kriz çıkaracak bir potansiyel olarak görüyorlardı. O dönem siyasi çevreler olarak Almanya'ya net tavrımızı söylemiştik. Bu yüzden Almanya'nın modern bir devlet olmadığını söyleyebilirim.

ABD içselleştirme kabiliyetini gerçekleştiremedi

Beyaz Saray'da şu an her çeşitten bir insan bulmak çok zor. Mesela siyahi bir yetkili göremezsiniz. Irkçı yaklaşıma yakın bir tavrın gerçekleştiği ABD'den, dünyadaki barışı sağlaması pekala beklenemez.

Yeni parti oluşumu

Ahmet Davutoğlu, bir gazetecinin yeni bir siyasi oluşum düşünüyor musunuz? sorusuna ise, "Soru sorabilirsiniz ama muhteva ile ilgili sorabilirsiniz. Bu sorunun cevabını, bir basın toplantısında ileride verebilirim. Bu ortamın gereği olarak bu cevabı vermek zorundayım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 12.2.2019 17:12

İLGİLİ HABERLER