Gündem
  • 18.10.2016 00:08

Yeşillendirmediler, yeşile boyadılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesinin ortaklaşa yaptığı “Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı'nın” açılış töreni öncesi kel kalan yamaçları yeşillendirilmek yerine yeşile boyandı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve NarlıdereBelediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü projenin 4 Kasım'da yapılması planlanan açılış töreni öncesi alanın çevresinde kazılmış olan yamaçlar yeşile boyanarak  adeta makyaj yapıldı.

KASIM'DAKİ TÖRENE HAZIRLIK
Narlıdere 2. İnönü Mahallesi'ndeki Beyaz Vadi'de  “Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı” adıyla yapılan rekreasyon alanını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacak. 80 bin m² alanda gerçekleştirilen projede düğün salonları, kafeteryalar ve çeşitli  spor aktiviteleri için alanlar yer alıyor.

AKMAYAN TUTKAL BOYA
Alanın inşaatı sürecinde eğimli arazideki tepede yapılan kazıma ve teraslama sonrası ortaya çıkan manzara birileri tarafından hoş karşılanmamış olacak ki, kel kalmış yamaçlar açılış töreni öncesi yeşile boyanarak bu 'çirkinlik' örtülmeye çalışıldı.
Her iki belediye tarafından "Prestij projesi" olarak tanıtılan ve toplam 7 milyon TL'ye mal olması beklenen peojede tahrip olan yamaçlar bitki ve ağaçlarla yeşillendirilmek yerine, yeşil boya ile makyajlanarak açılış törenine hazırlanıyor. Akmayan tutkal boya ile yapıldığı söylenen bu uygulama görenleri hayrete düşürdü.

Kaynak: Evrensel/Özer Akdemir

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 01:52

İLGİLİ HABERLER