Gündem
  • 1.8.2014 14:55

YHT otobüs seferlerini etkiler mi

YHT’nin İstanbul hattı, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 25 Temmuz 2014’te Eskişehir, Bilecik ve İstanbul’da düzenlenen törenlerle hizmete açılmıştı. YHT İstanbul hattının hizmete girmesiyle otobüse olan ilginin azalması öngörülürken, trenin İstanbul’da Pendik’e kadar gitmesi nedeniyle işi acil olmayan yolcuların otobüs konforundan vazgeçmediği belirtiliyor.

YHT İstanbul hattının açılışıyla alakalı açıklamalarda bulunan Eskişehir'deki bir otobüs firması yetkilisi Murat Çırakman, araçları hiçbir yerde durmadan direk İstanbul’a gittiği için YHT’nin işlerine etkisinin olmadığını söyledi. Otobüslerinin Dudullu’ya 3 saat 45 dakika, Esenlere ise 5 saat civarında vardığını aktaran Çırakman, “Bizim araçlarımız express gittiği için YHT’nin bizi etkileyeceğini pek düşünmüyoruz. Bir de hızlı tren yolcularını Pendik’te bırakıyor, karşı tarafa gitmiyor. Bizim de İstanbul’da hemen hemen her semte servislerimiz var. Yolcunun bizi bırakmayacağına inanıyoruz” dedi.

Bir başka otobüs firması yetkilisi Akif Kaya ise, vatandaşların ilk başlarda YHT’ye ilgi göstereceğini, sonradan ise yeniden otobüsleri tercih etmeye başlayacaklarına inandıklarını kaydetti. Kaya, “Yolcu kapasitesinde çok büyük düşme olacaktır çünkü ilk etapta insanımız hızlı trene çok fazla rağbet göstererek çok fazla kullanmaya çalışacaktır ama daha sonradan eşitleneceği düşünüyoruz. Ayrıca hızlı tren Pendik’e kadar gittiği için YHT’yi acil işleri olanlar ya da meraklı vatandaşlar kullanacaklar. Ama sürekli seyahat eden vatandaşlarımız ise bizi tercih edeceklerdir” dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:51

İLGİLİ HABERLER