Gündem
  • 21.1.2018 12:38

YPG'li teröristler köylere kaçıyor

İşte Afrin harekatında son durum ve son dakika gelişmeleri... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin beklenen Afrin harekâtı dün başlamış, 72 savaş uçağı terör hedeflerini peş peşe vurmuştu. Türk tankları, 'Zeytin Dalı' harekatı kapsamında sabah saatlerinden itibaren sahada ilerlemeye başlayan ÖSO güçlerine destek veriyor. Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve terör örgütü üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor. Öte yandan saat 11.20'de TSK'dan harekata ilişkin üçüncü açıklama geldi. Açıklamada, şu ana kadar 153 hedefin ateş altına alındığı bilgisi yer aldı.

Genelkurmay dün saat 17.35’te harekatı dünya kamuoyuna duyurdu. PYD’ye ait gözlem noktaları, mevziler ve verici istasyonlarını vurdu.
Hedeflerin insansız hava araçlarıyla işaretlendiği ve F-16’ların attığı lazer güdümlü bombalarla vuruldukları öğrenildi. ‘Lantirn’ adı verilen gece görüş kabiliyetine sahip F-16’ların da aralarında olduğu savaş jetleri hedeflerine bomba yağdırdı. Güdümlü bombalar arasında nüfuz edici bombalar da bulunuyor. Uçakların havada yakıt ikmali için bir tanker uçağı ile havadan erken uyarı ve kontrol uçağı da (AWACS) harekat boyunca görev yaptı. Vurulan DEAŞ hedeflerinin İdlib’in güneyinde oldukları bildirildi.

Terör örgütünün bir tünelde tutulan mühimmatları böyle vuruldu.

İŞTE BUGÜN DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

12.30 TSK'dan operasyona ilişkin yapılan dördüncü açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde devam etmekte olup, kara harekâtı başlamıştır" denildi.

12.10 Afrin bölgesine giren TSK kara kuvvetleri unsurları, ÖSO'yla ilerliyor. 

11.55 
Medya mensuplarıyla bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı operasyonunun 4 safhada yapılacağını ve 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını söyledi.

11.20 TSK'dan harekata ilişkin üçüncü açıklama geldi, şu ana kadar 153 hedefin ateş altına alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tespit edilen hedefler, kara ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz edilerek etkisiz hale getirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu vb. 153 hedef ateş altına alınmış olup “Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde devam etmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

10.21 Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, TSK tankları sahada ilerlemekte olan ÖSO güçlerine destek veriyor. Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve örgüt üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor.

09.50 Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bölge ülkeleri Ürdün, Irak, Lübnan, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan büyükelçilerine bugün "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirme yapılacak.

09.38 ÖSO'ya bağlı birliklerin Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlarını başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyulmaya başlandı.

KARA HAREKATI BU SABAH BAŞLADI

Güncellenme Tarihi : 21.1.2018 12:48

İLGİLİ HABERLER