Gündem
  • 14.2.2016 22:54

YPG'den "Türkler sivilleri vurdu" tezgahı

Türk ordusunun bazı YPG mevzilerini bombalaması konusunda farklı farklı bilgiler veren Kürtler, bu kez "Türkler sivilleri öldürdü" yalanına sarıldı.
Türk obüs mermilerinin başka bir Kürt grubun mevzisine düştüğünü açıklayan YPG, daha sonra ağız değiştirip bombaların sivillerin bulunduğu Kürt köylerine düştüğünü iddia etti.
YPG'li teröristler bununla da kalmayıp sedyedeki bazı yaralıların görüntülerini yayınladı. Bu kişilerin sivil ve çocuk olduğunu belirten YPG, Türkiye'nin sivilleri hedef aldığı yalanına sarıldı.
Bütün bunları yaparken de bombardımanda öldüğünü duyurduğu kişilerin görüntülerini yayınlamadı.
YPG'nin bu hareketinin Türkiye'nin bombardımanının önünü kesmeye yönelik olduğu bildirildi.
İşte Kürtlerin yayınladı o yaralılar..

YPG'NİN AJANSI HABERİ BÖYLE VERDİ

Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) geçtiği habere göre, Türk ordusu bugün Yazıbağı köyü sınırında bulunan karakoldan obüs ve ağır silahlarla Efrîn'e bağlı Meryemîn ve Enabê köylerini bombaladı. Bombardıman sonucunda Meryemîn köyünde Fatme Qasim ve köye göç eden ismi öğrenilemeyen bir yurttaş yaşamını yitirdi. Yine aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı. Yaralanan bazı yurttaşların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yaralıların isimleri

Türk ordusunun bombardımanı sonucu ismi öğrenilen yaralıların isimleri şöyle: Ebîr Elî (12 ), Sebhe Ehmed (4), Mihemed Qasim El-Umer (12), Fuad Hisên(30), Gemra Hec Îbrahîm (50), Ebdilhenan Xilêf El-Himêdî (43).

YERSEN

Hangi hastanede olduğu belli olmayan görüntülerde sedyelerde yatar haldeki bazı insanların görüntülerini servis eden Kürt ajansı bu kişilerin Türk bombardımanında vurulan siviller olduğunu iddia etti. Aynı ajans yaralı olduğunu duyurduğu küçük çocuklardan kimsenin görüntüsünü vermedi.



TSK sivilleri bombaladı: 2 sivil öldürüldü, onlarca yaralı var

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER