Gündem
  • 30.8.2016 00:16

YPG'yi vurmamız Amerika'yı çıldırttı

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye’ye IŞİD’le mücadeleye odaklanması yönünde çağrıda bulunduklarını söyledi.

Önümüzdeki hafta Türk mevkidaşıyla Avrupa’da bir görüşme gerçekleştireceğini ifade eden Carter, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un da pazar günü Hulusi Akar’la görüştünü aktardı. Türkiye ve Kürt güçlere birbirleriyle savaşmak yerine IŞİD’e odaklanmaları çağrısında bulunduklarını kaydeden Savunma Bakanı, Suriye Demokratik Güçleri’nin farklı unsurlarının bulunduğu yerleri açıklığa kavuşturmak için Ankara’yla birlikte çalıştıklarını belirtti.

Carter, “Türkiye’den IŞİD’le mücadeleye odaklanmasını ve Suriye Demokratik Güçleri’yle çatışma içine girmemesini istedik” dedi.

ABD: Türkiye, IŞİD’in olmadığı topraklarda operasyon düzenliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk ordusunun Suriye’de operasyon düzenlediği bölgelerde IŞİD militanlarının bulunmadığını ifade etti.

Türkiye’nin Menbiç’in kuzeyinde, IŞİD’in artık bulunmadığı bölgelerde operasyon düzenlediğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, “Dün ve bugün meydana gelen çatışmalar, Türk silahlı güçleri ve bazı muhalif gruplar arasında yaşandı, bunlar ABD’yle koordineli değildi” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili yapılan açıklamada, 10 köyün daha ÖSO’nun eline geçtiği ifade edilmişti. YPG’li yetkililer de Kamışlı ile Haseke arasındaki Amuda’da Türk birliklerinin YPG güçlerine ateş açtığını duyurmuştu.



 







 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2016 00:53

İLGİLİ HABERLER