Gündem
  • 29.7.2014 15:00

Yurt Atayün, Hakan Fidan'ı neden ifadeye çağırdı

Paralel yapı operasyonları kapsamında sevk edildiği mahkemede ifade veren İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün, “Yapılan tüm çalışmalardan üstlerimizin haberi vardı. Savcılığın ve mahkemelerin kararlarını uyguladık” dedi.

Paralel yapıya yönelik yapılan casusluk operasyonunda mahkemeye sevk edilen 49 şüpheliden İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün, dün yaklaşık 9 saat ifade verdi. Nöbetçi hakimlikteki ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddeden Atayün, “Yaptığımız çalışmalardan üstlerimizin haberi vardı” dedi. “Cumhuriyet Savcılığı ve kanunla teşekkül etmiş mahkemelerin yetki ve görevli hakimlerinin vermiş olduğu kararları uygulamışımdır” diyen Atayün’ün, “Uygulamam kanunun emridir. Görev yaptığım dönemde gerçekleşen Ergenekon ve terör örgütü PKK-KCK operasyonları hakkında hazırlanan operasyon ile alakalı İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a bazen kendim, bazen de İl Emniyet Müdür Yardımcısı vasıtası ile bilgi verirdim” şeklinde ifade verdiği belirtildi.

İfadesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırıldığı 7 Şubat sürecine de değinen Atayün’ün şunları söylediği öğrenildi:
“PKK-KCK terör örgütü operasyonları ve kamuoyunda 7 Şubat krizi olarak adlandırılan çalışmalarda MİT görevlilerinin yapmış oldukları operasyon kapsamında tespit edilen ihmaller, dönemin İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilmiştir. Görev dönemimde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan bütün operasyonlar İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a verilir, o da bu notları Sayın Başbakan'a arz ederdi. Sayın Başbakanımızdan gelen perspektife göre çalışmalarımız hukuka uygun olarak savcılık talimatları ve mahkeme kararlarına göre yönetilirdi.”

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Atayün’ün, “Tam tarihini hatırlamadığım bir tarihte Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğum görüşmede KCK operasyonları kapsamında suça karıştığı tespit edilen MİT mensupları hakkında dosya kapsamında bizzat şahsım brifing vermiştir” dediği öğrenildi. 

YUSUF MELİKOĞLU

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:55

İLGİLİ HABERLER