Gündem
  • 20.6.2017 00:15

Zehirlenen askerlerle ilgili Başbakan'dan şok açıklama

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Manisa’da kışlada zehirlenen askerlerle ilgili olarak, “Kışlalara gıda alımını kamu ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım yapılacağı detayını Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek” dedi.

Yıldırım Atina’dan Gümülcine’ye giderken uçakta yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Kışlalara gıda alımını kamu ihalelerinin dışına çıkaracağız. Nasıl alım yapılacağı detayını Milli savunma bakanlığı belirleyecek. Ama pazarlık usulü ile olabilir. Asıl önemlisi şu anda bazı şüpheler var. Onların üzerine gitmek. Bu tür olayların yaşanmaması için ilave tedbirler alınacak.”

Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili korkunç iddia için açıklama

Manisa'da 731 askerin zehirlenmesinin ardından ortaya atılan 'şebeke suyundan zehirlendiler' iddiasıyla ilgili Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun açıklama yaptı. Coşkun, 'Askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. İddialar asılsız' dedi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na en az bir dönem asker alınmayacağını söyledi. Vali Güvençer, zehirlenmelere tepki gösteren askerler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise sosyal medyada zehirlenen askerlerden 3’ünün öldüğü yönünde paylaşımlar yapıldığını, bunların asılsız olduğunu, kasıtlı yapılan bu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 20.6.2017 00:31

İLGİLİ HABERLER