Dünya
  • 22.4.2015 00:57

Güney Afrika'daki palalı dehşet

Cumartesi günü Alexandra ilçesinde meydana gelen olayda ismi Emmanuel Sithole olan Mozabikli göçmeni sokakta yakalayan bir çete bıçak ve demir çubuklarla adamı kanlar içinde bıraktı.

Olayın meydana geldiği yerden sadece 300 metre uzaklıkta bir klinik olmasına rağmen doktorların yaralı göçmenlere yardım etmesi durumunda başlarına gelecek ölüm korkusundan dolayı kapalıydı.

Sokağın ortasında dört beş kişi tarafından feci şekilde dövülen Emmanuel'e etraftakiler sadece bakmakla yetindi. Çığlıklarına rağmen kimsenin yardım etmemesi ayrı bir trajediydi. Durban kentinde, Güney Afrikalı çeteler geçen hafta Afrikalı göçmenlerin ev ve iş yerlerini basmıştı.

Göçmenleri işlerini çalmak ve suç işlemekle itham eden çeteler, yabancılara ait ev ve iş yerlerini yağmalamış, çok sayıda göçmeni evlerinden çıkarmıştı. Olaylarda 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Güney Afrika'nın sahil kenti Durban'da binlerce kişi dün, ülkede Afrikalı göçmenleri hedef alan yabancı düşmanlığına karşı "Afrika düşmanlığına hayır" pankartlarıyla yürümüştü.

Ülkede, çoğunluğu kayıt dışı çalışan yüz binlerce Afrikalı göçmen yaşıyor. Göçmenlerin ev ve iş yerleri, hükümeti protesto gösterilerinde sıklıkla yağmalanıyor.Güney Afrika'da 2008 yılında meydana gelen yabancılara karşı şiddet olaylarında da 50 Afrikalı göçmen hayatını kaybetmişti.

akşam

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:54

İLGİLİ HABERLER