Gündem
  • 30.7.2008 10:08

GÜNGÖREN BOMBASI "ÜSTÜMÜZE GELMEYİN MESAJI" MI?

Uras, karanlık güçlerin tipik bir provokasyonu ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Bombalama olayını gerçekleştirenlerin halka bir mesaj vermek istediğini belirten Uras, "Demişlerdir ki; (bizim üstümüze gelmeyin.) Hayır, onların üstüne gideceğiz. İnatla biz bu ülkede temiz siyaseti, demokrasiyi kurumsallaştıracağız. Onlara buradan hodri meydan diyoruz." ifadelerini kullandı.

ÖDP lideri Uras, Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk, Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı sendikaların üyeleriyle birlikte patlamaların yaşandığı Menderes Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uras, saldırının tipik bir provokasyon olduğunu ileri sürdü. Uras, şöyle devam etti: "Şiddet ve terörün en büyük amacı halkı dondurmaktır. Kör şiddetin ve terörün ne vicdanı ne de aklı vardır. Biz ne yapıp edip dayanışma içerisinde olmalıyız. Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere, kardeş kavgası yaratmak isteyenlere karşı bir arada yaşamayı savunmalıyız." Uras, Türkiye'de halkın iradesi dışında başka bir irade tanımadıklarını vurguladı; demokrasiden, açık siyasetten, insan hak ve özgürlüklerinden yana olduklarının altını çizdi.

Gencay Gürsoy da 100 bin hekimin üye olduğu Türk Tabipleri Birliği adına vahşeti kınamak amacıyla olay yerine geldiklerini ifade etti. Gürsoy, ölüm tacirlerine, vahşet bezirganlarına 'dur' denilmesi gerektiğini dile getirdi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, katliamın sorumlularının demokrasiden, barıştan korkanlar olduğuna işaret etti; büyük bir insanlık suçu işlendiğini söyledi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk ise Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu, demokrasiden mi, çetelerden mi yana olduğuna karar vermesi gerektiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER