Asayiş
  • 5.1.2015 21:52

Günün en iğrenç olayı

ADANA'da 'eşim bana tecavüz etti' diyerek şikayetçi olan 21 yaşındaki Ö.P.'den alınan tıp dilinde 'sürüntü' denilen doku örneğinin incelenmesi sonucu, eşi 33 yaşındaki A.P.'nın yanı sıra bir başka erkek ile kadına ait DNA örnekleri de saptandı. Bunun üzerine koca hakkında, 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Merkez Seyhan İlçesi oturan Ö.P., geçen yıl 30 Mart'ta polis merkezine giderek eşi A.P.'nin tecavüzüne uğradığını öne sürerek şikayetçi oldu. Sabah erken saatlerde eşinin eve geldiğini ve kendisini yatak odasına götürerek zorla cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti. Genç kadın, polisteki ifadesinde tecavüz ardından eşinin kendisini dövdüğünü, tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Ö.P.'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Ö.P.'nin Adana 7'nci Aile Mahkemesi'ne başvurusu üzerine A.P.'ye eşine 3 ay süreyle 'yaklaştırmama kararı' verildi.

FARKLI DNA'LAR SAPTANDI

Yapılan soruşturma kapsamında Ö.P.'den alınan tıbben 'sürüntü örneği' denilen örnek ve A.P.'den alınan kan örnekleri, DNA testinin yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Örnekte eşi A.P.'nin yanı sıra, başka bir erkek ve bir başka kadının daha DNA izlerine rastlandı. Rapor soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na ulaştırıldı.

DAVA AÇILDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, A.P. hakkında, 'Eşe karşı basit yaralama, hakaret, tehdit ve cinsel saldırı' suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, "A.P.'nin nikahlı eşini yatak odasına götürdüğü, iç çamaşırını çıkararak zorla cinsel ilişkiye girdiği, daha sonra darp ederek yaraladığı, Ö.P.'nin şikayetçi olmasının ardından da evine giderek hakaret ve tehdit ettiği anlaşılmıştır" denildi. Kadından alınan 'sürüntü' örneğinde saptanan bir başka erkek ile kadına ait DNA izinin neden kaynaklandığı anlaşılamazken, A.P.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:06

İLGİLİ HABERLER