Dünya
  • 28.4.2007 10:48

GURBETÇİLER KÖŞK SEÇİMİNE NE DEDİ!..

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Hollanda'dan ilgiyle izleyen vatandaşlar, seçime katılmayan partileri ve milletvekillerini kınadı.Ülkeyi bilerek kaosa sürüklemek isteyenlerin varlığına dikkat çeken Hollanda'daki Türk vatandaşları, seçimi eleştirdi.

Milletin vekili olmasına rağmen oylamadan kaçanların mahkemeye verilmesi gerektiğini savunan bazı vatandaşlar, ülkenin kasıtlı olarak kaosa sürüklenmek istemesine tepki gösterdi. Kaya Yıldız isimli vatandaş, "Oylamaya girseler de girmeseler de Abdullah Gül 3. turda rahatlıkla seçilecek. Oylamaya girmeyen milletvekillerini mahkemeye kim verecek? Bence oylamaya girmeyen tüm partiler önümüzdeki seçimlerde büyük oy kaybına uğrayacak ve Ak Parti yine seçimlerden 1. parti olarak çıkacak" dedi. Ali Yılmaz ise,

"Parlamentodaki sandalye sayısı yeterli, fakat Sayın Başbakan'ın burada bir eksikliği var. O da politikayı sertleştirdi. Bunda CHP'lilerin de katkısı var. Daha önceden muhalefet partileriyle bir ön görüşme yapmayı denemeliydi. Ortamı yumuşatmak için bu iyi olacaktı. Muhalefettir konuşur, bir Başbakan böyle bir gerginliğin üzerine gitmemeliydi, uzlaşma aramalıydı" yorumunda bulundu.

Ahmet Zügul isimli bir başka vatandaş, "Gereksiz yere ortalık kızışıyor. Ülkeyi zorla kaosa sürüklemeye çalışıyorlar. Bence milletvekillerinin hepsinin meclise girip, oylamaya katılması gerekiyordu. Şu anda yapacak çok fazla bir şey yok. Kimse istemese de kararı mahkemeler vermek zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.

Ali Somuncu, "Bence bu oylama pek adil olmadı. Benim gönlüm isterdi ki milleti temsil eden milletvekillerinin hepsi bu oylamaya katılsın ve herkes kendi düşüncesini oylarıyla ortaya koysun" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:41

İLGİLİ HABERLER