Gündem
  • 7.5.2013 16:18

Gürcistan Cumhurbaşkanı'ndan şok Azerbaycan iddiası

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili,”Azerbaycan’da istikrarın bozulması isteyen bölgesel negatif güçler var. Bölgenin gelecek kaderi burada, Bakü’de, Azerbaycan’da çözülür” dedi.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Diaspora İş Devlet Komitesi, Uluslararası Nizami Gencevi Merkezi ve Madrid Kulübü’nün birlikte gerçekleştirdiği Güney Kafkasya Forumu başladı. Bu, sadece Azerbaycan’ın değil, hem de Gürcistan’ın, Ukrayna’nın, Moldova’nın, genellikle eski Sovyet ülkelerinin bağımsızlığıdır. Avrupa’nın güvenliğinin, dünyada özgürlüğün kaderi, her şey bu bölgede, Azerbaycan’da çözülür. Azerbaycan’ın istikrar ve gelişimi tüm siyasi süreçlerin sakin, huzurlu mecrada gelişimi gösteriyor ki, bizim son yıllarda elde ettiğimiz başarılar sadece tarihte kalmayacak, hem de devam edecek”
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili yaptığı açıklamada, bölgede Azerbaycan’da istikrarın bozulmasında ilginç olan negatif güçler var,”Biz bunu Gürcistan’da kendi üzerimizde hissettik. Bu kuvvetler Azerbaycan’ın elde ettiği ilerleme sürecini durması ve devam etmemesi için her türlü çaba gösterecekler. Çünkü bu süreç kendilerini imparatorluk emelleri olmadan tasavvur edemeyen güçlerin uykusunu arşa çekti. Çünkü, bugünkü bağımsız dış siyaset yapan, başarı kazanan Azerbaycan - bu mekan için tamamen yeni bir gerçektir. Azerbaycan örnek gösterip ve bu yüzden biz onu korumalıyız” dedi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER