Gündem
  • 30.5.2013 14:44

Gürsel Tekin öyle bir gafa imza attı ki..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 3. köprünün temel atma töreninde hazır bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı "törene katılmadığı" için kutladı.

Gürsel Tekin’in burada 3’üncü köprüyle ilgili yaptığı bir açıklama dikkat çekti. Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı kastederek, “3’üncü köprü ile ilgili Sayın Topbaş’ın oraya katılmaması bir tavırsa kendisini kutluyorum. Kendisinin de 3’üncü köprünün İstanbul için bir katliam olabileceğini ifade eden bir insan olduğu için katılmamasından dolayı kendisini kutluyorum. En azından bir yerden başlamış oldu” dedi.

Ancak dün İstanbul Boğazı’na yapılacak üçüncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun temel atma töreninde çok sayıda siyasi erkanın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulunmuştu.

GÜRSEL TEKİN'DEN AÇIKLAMA                                                                                                                                 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenine ilişkin olarak,  "Ben kalabalıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş neden yoktu demiyorum. Bütün açılışlarda kentin belediye başkanı Başbakan ve Cumhurbaşkanının arasında olur. Burada var mıydı?" dedi. 

Gürsel Tekin; Taksim Gezi Parkı'nda eylem yapan grubu ziyareti sırasında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenine ilişkin olarak, "Sayın Topbaş'ın oraya katılmaması bir tavırsa kendisini kutluyorum" şeklindeki sözlerinin bazı internet sitelerinde "gaf" olarak yorumlanması üzerine açıklama yaptı.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kastının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın fiziken orada bulunması olmadığını kaydederek, "Ben kalabalıkta Topbaş yoktu demiyorum. Siz bütün açılışlara bakın; Kayseri'de, Ankara'da, Sivas'ta, bütün illerdeki açılışlarda, kentin belediye başkanı, katılmışsa Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın arasında olur. Burada var mı? Müteahhitin bulunduğu yerde Topbaş'ın olmaması sizce de manidar değil mi? Ben soruyorum. Sayın Topbaş cevap versin. Sizin İstanbul'un anayasası dediğiniz 100 binlik planda, üçüncü köprü yok. Planda kendi imzanız var. Sizin 100 binlik planda, üçüncü köprü olmaz demenize rağmen burası yasa dışı yapılıyor. Niçin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu yok. Sayın Topbaş, siz gerçekten buna tavırlı olduğunuz için mi bu butonun başında yoksunuz? Yoksa 100 binlik planda üçüncü köprüyü istemediğiniz için mi Başbakan sizi baypas etti? Bu konuda sayın Topbaş'ın ne düşündüğünü merak ediyorum" dedi.

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylem yapan gruba destek vermek üzere giden Gürsel Tekin, burada basın mensuplarına da açıklama yapmıştı. Tekin, Kadir Topbaş'ın da katıldığı ve bir konuşma yaptığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenine ilişkin olarak, "Yasa dışı atılan temel atma töreninde,  3. köprüyle ilgili, adını bile zikretmek istemiyorum köprünün, Sayın Topbaş'ın oraya katılmaması bir tavırsa, kendisini kutluyorum. Çünkü kendisi de 3. köprünün İstanbul için bir katliam olacağını ifade eden bir insan olarak, bundan dolayı katılmamışsa kutluyorum" demişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER