Yaşam
  • 15.10.2005 19:45

GÜVERCİN UÇARKEN YERE DÜŞÜP ÖLDÜ, ŞEHİRDE PANİK ÇIKTI

M.AHMET OKTAY
BARTIN (İHA) - Bartın'da uçarken aniden yere düşen güvercinin ölmesi, vatandaşlar tarafından kuş gribi paniğine sebep oldu.


Bartın Merkez Kemerköprü Mahallesi Eski Hastane Caddesi'nde meydana gelen olayda, uçarken aniden yoldan geçen otomobilin üzerine düşerek ölen güvencin paniğe sebep oldu. Güvercinin yere düştüğünü ve öldüğünü belirten vatandaşlar, konuyu yetkililere bildirdi.


Olay yerine gelen Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, ölü güvercini bir poşet içerisine koydu. Alagöz, ölü güvercinin pazartesi gününe kadar buzdolabında muhafaza edileceğini ve analiz için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı laboratuvarına göndereceklerini belirtti. Bartın'da kuş gribi vakası ile ilgili olarak kümes hayvanlarının kontrollerinin yapıldığını ve şu ana kadar kuş gribi vakasına rastlanılmadığını belirten Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, "Bu güvercin normal bir sebepten dolayı ölmüş olabilir. Ancak biz kontrol amacıyla güvercini Ankara'ya göndereceğiz. Kesin sonuç alıncada kamuoyuna açıklayacağız. Kimsenin endişelenmesine ve paniğe düşmesine gerek yok" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER