Asayiş
  • 29.11.2011 03:56

GÜZEL GELİŞME!. MOLOTOF KOKTEYLİ ATEŞLİ SİLAH SINIFINA GİRDİ

Van'daki bir mahkeme polislere molotof kokteyli ve hava fişek atan terör örgütü yandaşlarına 12 yıl ağır hapis cezası verdi.Mahkemenin gerekçeli kararında saldırı amacıyla kullanılan molotof kokteyli ve havai fişeklerin ateşli sınıfına gireceği vurgulandı.
Emsal olacak bu karardan sonra polislere molotof kokteyli atanlar 12 yıl 6 ay hapis cezası alacak.

İstanbul Küçükçekmece’de İETT otobüsüne molotof kokteyli atılması sonucu yanarak ölen lise öğrencisi Serap Eser’i örnek gösteren Van 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi molotofkokteyli ve havai fişekleri ateşli silah saydı ve 2 sanığa 12 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.
Serap olayına atıfta bulunulan kararda, “Bu olay bir tek molofofkokteylinin bile insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini gösteriyor” denildi.

VAN 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, molotofkokteyli ve havai fişekleri ateşli silahtan sayıp, iki sanığa 12 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Sanıkları örgütlere silah sağlamayı düzenleyen TCK’nın 315’inci maddesi gereğince cezalandıran mahkeme İstanbul Küçükçekmece’de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak ölen lise öğrencisi Serap Eser’i örnek göstererek, “Bu olay bir tek molofofkokteylinin bile toplum ve insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini göstermesi açısından önem arz etmektedir” dedi.

‘Meyve suları’ hazır

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, PKK’nın şehir yapılanması KCK soruşturması kapsamında, şüpheli sıfatıyla Kadir C.’yi dinlemeye aldı. Kadir C., 9 Şubat 2010’da başka bir dosyanın şüphelisi Yunus İ. ile telefonla görüştü. Kadir C. telefonda, “Yanımda tatlı falan getireyim mi?” diye sorunca, Yunus İ. “He valla getir” cevabını verdi. Aynı saatlerde, başka bir soruşturmanın şüphelisi olan Cengiz T., Yunus İ.’yi arayarak, “Merhaba Yunus, bizim meyve sularını yaptık, güzel oldu yani hoş bir tat verdi 2 tane de sana bırakmışız ha” dedi. Yunus İ de “Tamam bende de 2 tane var” diye cevap verdi.
Harekete geçen polis Kadir C. ve Hakan Z.’yi 4 molotofkokteyli, 16’lı havai fişek ile birlikte yakaladı. Sanıklar hakkında, Van 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 1 yıllık yargılama sonunda Hakan Z. İle Kadir C’ye “terör örgütüne silah sağlama” suçundan 12 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Gerekçeli kararda, sanıkların örgütün eylem çağrıları üzerine düzenlenecek toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine, araçlarına, kamu ve özel mülkiyete ait mallara karşı yapılacak saldırılarda kullanılacak molotofkokteylleri, havai fişekler ile molotofkokteyli yapımında kullanılan ve kullanılacak yanıcı maddeleri nakilleri eylemlerinin ’terör örgütüne silah sağlamak’ suçunu oluşturduğu belirtildi. Gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı:

15 Şubat’ta kullanılacaktı

“Yasada hangi tür ve sayıda silahları nakleden veya depolayan failin bu maddeye göre cezalandırılacağının açıkça belirtilmemiş olması doğru olmamıştır. Yasa koyucu tarafından silahların cins, miktar ve özelliğine göre bir ceza silsilesi şeklinde düzenleme yapılmasının daha uygun olacağını düşünmekteyiz. 4 adet molotofun, örgütün talimatları doğrultusunda sözde 15 Şubat eylemlerinde güvenlik güçlerine ve araçlarına, kamu ve özel mülkiyete ait mallara ve yine olaylarla herhangi bir ilgisi olmayan vatandaşlara yönelik saldırılarda kullanılmaya ve istenen amacın gerçekleştirilmesine elverişli olduğu açıktır.”

Serap’ı molotof öldürdü

Kararda, İstanbul Küçükçekmece’de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak ölen lise öğrencisi Serap Eser’den de örnek olarak söz edilerek şöyle denildi: “Nitekim Kasım 2009 tarihinde Küçükçekmece’de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak yaralanan lise son sınıf öğrencisi Serap Eser daha sonra hayatını kaybetmişti. Bu olay bir tek molofofkokteylinin bile toplum ve insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini göstermesi açısından önem arz etmektedir. Tüm bu nedenlerle sanıkların örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmadan, örgütün amacını bilerek, bu amaçların gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere dosyamıza konu patlayıcı maddeleri naklettiklerinden, TCK’nun 315’inci maddesi gereğince cezalandırılmalarına karar verilmiştir.”

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:52

İLGİLİ HABERLER