Gündem
  • 3.9.2012 22:39

Ha dağa çıktın ha pkk ile kucaklaştın ne farkeder!..

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 askerin şehit olmasıyla ilgili, “Terör bir kez daha kanlı yüzünü göstermiştir. Terörün ülke gündeminden düşmesi için yapılan çalışmalar aralıksız sürmektedir” dedi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Şırnak'ın Beytüşebap ilçesinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucu 10 askerin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, terörün gündemden düşmesi için hükümet ve siyasi partiler olarak yoğun çaba sarf ettiklerine dikkat çektiği açıklamasında şunları söyledi:
“Güneydoğuda yaşayan kürt vatandaşların ne BDP'den ne PKK'dan bir beklentileri kalmıştır. Onları temsil ettiklerini iddia eden BDP, onları temsil ettiklerini iddia eden eli kanlı terör örgütünün insani ve duygusal ilişkisi yoktur. Dün terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha maalesef Beytüşşebap’ta gösterdi. Türkiye'nin gündeminden terörün düşmesi için hükümetimiz ve siyasi partiler yoğun çaba sarf ediyor. Çevre ülkelerin de tetiklediği ve içerisinde yer aldığı hatta onların da üzerinde bir takım mihraklar tarafından ülke güvenliğini tehdit eden terör saldırıları devam ediyor. Şiddetle kınıyoruz. Türkiye'de siyaset bu alana üzerine düşen görevi yapmalı ve yapıyor. Maalesef Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu olmasına rağmen Türkiye'nin huzur ve güvenliği için başta o bölgedeki vatandaşların huzur ve güvenliği için ülke güvenliğinden sorumlu Mehmetçikler için en az onların da bu sorumluluğu hissederek gereken tedbirlerin alınmadığını BDP kanadında görüyoruz. BDP artık dağda teröristle kucaklaşan bir siyasi partiye dönüşmüştür. Başlangıçta ilk meclise 2007 seçimleri ile girdiklerine ben umutlanmıştım. O Gün BDP milletvekilleri son derece makul ve TBMM'de ülkemizin yıllardan beri yaşadıkları terör sonucunu sonlandırmak üzere bir siyasi rol üstleneceklerini düşünüyorduk. Bugün o noktadan uzaklaşmış, o sorumluluğu bir kenara bırakarak neredeyse dağa çıkacak bir milletvekili tablosu ile karşı karşıyayız. Bu milletin vicdanında derin bir yara bırakıyor. Güneydoğuda yaşayan kürt vatandaşların ne BDP'den ne PKK'dan bir beklentileri kalmamıştır. Onları temsil ettiklerini iddia eden BDP, onları temsil ettiklerini iddia eden eli kanlı terör örgütünün insani ve duygusal ilişkisi yoktur. Ben Diyarbakır'da yapamayacağım bir konuşmayı Kütahya'da yapmamaya özen gösteriyorum. Kütahya insanının hassasiyetlerini bu konudaki tepkisini o bölgedeki insanı huzursuz edecek diye çoğu zaman kendimizi sınırlayıp üslubumuza özen gösterdik."

“PKK İLE KUCAKLAŞMAK, SİLAH ALIP DAĞA ÇIKMAKLA AYNI ŞEY”
BDP’nin dağdaki teröristlerle kucaklaşmasının anlaşılır bir tarafı olmadığını kaydeden AK Parti Milletvekili Kinay, “Bunun bir adım ötesi silahla dağa çıkmaktır” dedi. Kinay açıklamasında şunları söyledi:
"Bunun bir adım ötesi silahla dağa çıkmaktır. BDP Milletvekilleri silahla dağa çıkmalarıyla eş değer bir eylem içerisine girmiştir. Ha gittin dağda PKK ile kucaklaştın, ha eline silah alıp dağa çıktın; ne fark eder. Şimdi dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geliyor. Siz bu kadar tahrikkar ve provokatör bir üslup içerisinde bir milletin vicdanını rahatsız eden bir çok sivil vatandaşımızın katledilmesine tanıklık ederken; bu provoke içerisine girip, sizin siyaset yapmadığınız, huzuru kaçırmaya yönelik eylemler içerisindesiniz. Hani BDP siyaset üretse, hassasiyet gösterse, bu sorunun çözümü için çaba gösterse, bu dökülen kanın duracağına inanıyorum. BDP inisiyatifi kaybetmiş bir partidir. BDP uzun bir müddettir yeraltı tarafından yönetilmektedir. O yeraltının içerisinde PKK'dan ziyade birçok unsur var. Herkesin özellikle de siyasilerin kamuoyu vicdanını yüreklerinde yaşamaları gerekmektedir. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair mecliste müzakere açılacağı konusunu öngörüyorum. Biz BDP'nin nasıl bir entrika içerisinde olduğunu görebiliyoruz. Amaçları Türkiye'de bir gerilim oluşturmak. Bu saldırıların arkasına hükümeti ve parlamentoyu zor duruma düşürmek. Bir gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Bu taktik savaşıdır. AK Parti MKYK ve MYK konu ile görüşünü olgunlaştırıp ortaya koyacaktır."

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER