EURO : 2,1573 / 2,1677
DOLAR : 1,4683 / 1,4754
Gündem


"MERYEM'E EŞİMLE ARANIZDA BİRŞEY VAR, SÖYLEMEZSENİZ ÇARPILIRSINIZ DEDİM, SONUNDA ÇARPILDILDILAR"

Meryem Sak’a işkence ettiği hatta 14 yaşından beri sürekli tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulan Mustafa K.’nın eşi N.K konuştu...
14 Eylül 2006 Perşembe 10:14

Meryem Sak’a işkence ve tecavüzden tutuklanan Mustafa K.’nın eşi N.K. Tempo Dergisi’ne, "Onların ilişkileri 1996’da başladı" dedi. Eşiyle Meryem’in birlikte fotoğraflarını bulduğunu anlatan N.K. şunları söyledi: "İnkar ettiler. Yalan söylemeyin çarpılırsınız dedim, sonunda çarpıldılar. Bakmayın yaygaralarına. Yine birbirlerini bulurlar."

ANTALYA’da üç hafta önce Meryem Sak’a (24) işkence ettiği hatta 14 yaşından beri sürekli tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulan Mustafa K.’nın eşi N.K’ya Tempo Dergisi ulaştı. 40’lı yaşlarında, lise mezunu N.K., yeni bir hayata başlamak istediği için isminin yazılmasını, fotoğrafının çekilmesini istemedi. N.K., Meryem’le ailesini, kocası nedeniyle 15 yıl önce tanımış. Meryem o zamanlar daha 9 yaşındaymış. Röportajda kocasına kızgın olduğunu söylüyor. Ama işkence görmesine rağmen Meryem’e de kızgın. Çünkü Meryem’le kocasının arasında uzun yıllardır bir ilişki olduğunu, birbirlerine aşık olduklarını ama açıklamadıklarını düşünüyor. Delili de, kocasının bürosunda bulduğu ve Meryem’in bilinmeyen birine aşkını anlattığı günlükler. N.K. Meryem’in bahsettiği kişinin kocası olduğuna emin. Öyle ki, bu ilişkiden ötürü "Allah’ın bildiğini yaptığına" yani Meryem’i ve kocasını cezalandırdığına inanıyor.

İşte NK’nın Tempo’ya anlattıkları:

ÇARPILDILAR

Benim hesaplarıma göre ilişkileri 1996’da başlamış. Biz o zaman Kütahya’daydık. Ben bu olaydan (işkence olayı) birkaç ay önce Meryem’in yazdıklarını, fotoğraflarını buldum büroda. Bir ilişkileri olup olmadığını sordum. İkisi de inkár etti. Beyim asla kabul etmiyordu. Hatta "Hayır, böyle bir şey olamaz" diye bana yeminler etti. "Yemin etme, çarpılacaksın" dedim. Çarpıldı da.

ANNESİ BİLİYORDU

Senin 14 yaşında bir kızın olsa, böyle bir ilişkiden haberin olmaz mı? Annesi o kadar rahattı ki, ben sorduğum zaman "Benim hiçbir şeyden haberim yok" diyordu. Eşim biz daha Kütahya’dayken, yemeğini yiyip her akşam oturmaya onlara gidiyordu. Akşam 22.00’de çıkıyordu, sabaha karşı 05.00-06.00 gibi eve geliyordu. "Bu saatlere kadar neredeydin?" diye sorduğum da Meryem’in babasıyla iş konuştuklarını söylüyordu.

ONLAR TÜRBANLI

Evleneli 27 sene oldu. Evlendikten bir hafta sonra dayak yemeye başladım. Kızları yalnız yakaladığında da hırpalamaya çalışıyordu. Şeyh olduğu doğru değil ama. Bizim hepimizi görüyorsunuz, başımız açık, giyimimiz modern. Asıl Meryem’in ailesi kapalı, türbanlı. Hatta ailesinin büyük çoğunluğu tarikatçı. Zaten Meryem de Kütahya’dayken türbanlıydı, imam hatipte okudu. Antalya’ya gelince açıldı.

MAĞDURU OYNUYOR

Boşanmayı düşünüyorum. Bakmayın şimdi böyle yaygara yaptıklarına. Onlar gene birbirini bulur. Oğlum çok ısrar edince, geçen gün hapishaneye görmeye gittim. Hálá Meryem’i koruyor. Bu ne sevgiymiş ben anlamadım ki. Olayın içyüzünü ikisi biliyor. Benimki hiç açıklamıyor, Meryem de kendini kurtarmak için mağdurları oynuyor.

İşte o günlük

Kocam ve çocuk hayalim

1 Ocak 2000 İnşallah Allah bize yeni bir yıl ile birlikte sağlık, mutluluk, para ve huzuru artık verir. Bir gün kocamla birlikte mutluluk, huzur ve maddi rahatlık içinde çocuk hayalleri kurmak istiyorum. İnşallah çilelerimiz gerçekten bitmiştir ve yarın işe alınırım.

Koca bebeğim, Aşkım, birtanem

3 Temmuz 2000 Aşkım, bitanem, koca bebeğim, seni her şeyden ama her şeyden çok seviyorum. Arkadaşlarım yok, akrabalarım bitiyor ve her şeyden, herkesten önemlisi ailemi kaybettim. Kısacası tamamen yalnızım. Seni çok seven karın Meryem

Sevilesi adam seni üzmeyeceğim

26 Eylül 2004 Bu dünya üzerinde var olan, en dürüst, en sevmeyi bilen, en çok değer gösteren, en tatlı, en sevilesi adam, benim kocam. Bundan sonra onu üzmeyeceğime söz veriyorum... Ve bu sözü kendi kendime namus sözü olarak kabul ediyorum.

Allah seni kahretsin ne yaptın bu kıza

Gazeteler işkenceyi kızlarımın ihbar ettiğini yazdı ama değil. Yakalanmadan birkaç gün önce (Meryem’in) resmini çekmişti, bana gösterdi. O kadar kızmama rağmen "Allah seni kahretsin, ne yaptın bu kıza böyle?" dedim. Bana "Hayır, onu kazanmamız lazım, Meryem’e ihtiyacımız var bizim" dedi. Sonra ihbar edilmiş. Bir erkek ihbar etmiş dediler.

KASA VE PARA İŞİ

Bana ve çocuklarına güvenmezdi, ama ona aşırı güveniyordu. İş yerinin, kasanın anahtarı bizde yok, Meryem’de vardı. Ama kasada olması gereken bir para var, ortada yok. Dediğine göre bu paranın peşine düşmüş. Bir kasa anahtarı varmış, onu istiyormuş Meryem’den. İlk olayları böyle başlamış, bir de erkek meselesi mi olmuş ne olmuş, birbirlerine girmişler.

3 Meryem

Tempo’ya konuşan işkenceci Mustafa K.’nın eşi N.K.’nin söylediklerine göre, Meryem Sak Kütahya’da yaşarken türbanlıymış. Teyzesi de, annesi de hafızmış. Ailesinin büyük bölümünün tarikatla bağlantısı varmış. İmam hatipli Meryem de, Kütahya’dan Antalya’ya göç edince, bir müddet sonra türbanı çıkarmış.

/Hürriyet

09 Şubat 2010 Salı
Bugün 161 haber 274150 defa okundu.
Toplam 445144 haber

Çok Okunanlar

Videolu Haber




Çok Yorumlananlar

Köşe Yazıları

Arşiv

Anket

DTP'NİN KAPATILMA KARARI SİZCE DOĞRU MUYDU?
DOĞRUYDU
DEĞİLDİ
FİKRİM YOK

Günün Fotoğrafı

© 2000-2008 Haber Vitrini.
Haber Vitrini'nde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.
Görüş ve önerileriniz için info@habervitrini.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Haber Vitrini, beyazgazete.com haber sitesini desteklemektedir.

Haber Vitrini, Anadolu Ajansı ve İHA abonesidir..
Docuart