EURO : 2,1573 / 2,1677
DOLAR : 1,4683 / 1,4754
Polis Adliye


İŞKENCE MAĞDURU MERYEM'İN ANNESİNDEN ŞOK İFADE!..

Meryem Sak’ın annesi Hatice Sak, duruşmada, psikolojik durumunun çok kötü olduğunu, başında şiddetli ağrı ve kulağında uğuldama olmasına rağmen konuşmak istediğini söyledi. İşte şoke eden ifade:
13 Ekim 2006 Cuma 16:57
Antalya’da patronu tarafından yatağa kelepçelenerek ayaklarına ve kollarına çekiçle vurulduğu, tırnakları çekildiği, annesi ile erkek kardeşinin de olaylara göz yumduğu iddia edilen Meryem Sak ile ilgili dava başladı.
      Antalya Cumhuriyet Savcılığınca "Kişi hürriyetini yoksun kılma, kasten yaralama ve eziyet" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması, Antalya Asliye 4. Ceza Mahkemesinde başladı.
      Duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Hüseyin Kıvrık, Ahmet Sak ve Hatice Sak katıldı. Meryem Sak’ın katılmadığı duruşmada, Sak’ı avukat İbrahim Yıldız temsil etti.
     
     ELLERİNİ BAĞLAYIP PAVYONA GİTMİŞLER
      Meryem Sak’ın annesi Hatice Sak, duruşmada, psikolojik durumunun çok kötü olduğunu, başında şiddetli ağrı ve kulağında uğuldama olmasına rağmen konuşmak istediğini söyledi.
      Hatice Sak, oğlunun özel bir kolejden burs kazanması nedeniyle 5 Eylül 1999 yılında o sıralarda evli olduğu eşi İsmail Sak ve çocuklarıyla Antalya’ya geldiklerini ifade etti. Eşiyle aynı işte çalışan Mustafa Hüseyin Kıvrık’ın da ailesiyle birlikte 15 gün sonra Antalya’ya yerleştiğini belirten Hatice Sak, eşinin borçlarını kapatmak üzere bir süre sonra Kütahya’ya döndüğünü kaydetti.
      Çocuklarına bakabilmek için uzun bir süre yatılı bakıcılık yaptığını dile getiren Hatice Sak, bu yılın Ocak ayında kızı ve oğlu ile Mustafa Kıvrık’ın yanında çalışmaya başladıklarını anlattı.
      Kızının Nisan ayında bir sıkıntısı olduğunu hissettiğini ve bu sıkıntının Haziran ayı sonunda daha da arttığını belirten Hatice Sak, bunun üzerine kızıyla daha sık diyaloğa girdiğini kaydetti. Israrlı soruları üzerine Meryem’in kendisine "Gece evden kaçarak pavyona gittiğini, orada birilerine imza attığını" söylediğini iddia eden Hatice Sak, bunu duyunca kızına 3 tokat attığını söyledi.
      Bir gece Meryem’in isteği üzerine birbirlerini ellerinden zincir bağlayıp pavyona gittiklerini öne süren Hatice Sak, pavyon sahibinin bu durumu inkar edip, kızını tanımadığını belirterek kendilerini kovduğunu söyledi.
      Sak, bu olaydan bir kaç gün sonra Meryem’in eve yüzünde, bacaklarında ve kasıklarında yaralarla geldiğini ve "dövüldüğünü ancak ne olduğunu hatırlamadığını" ifade ettiğini söyledi. Bunun üzerine Mustafa Kıvrık’ı çağırdığını anlatan Sak, kızı ve Kıvrık’ın sık sık konuşmaya başladıklarını dile getirdi.
     
     KISKANÇ VE DAYAK
      Mustafa Kıvrık’ın bir süre sonra kızını kıskanmaya başladığını ve aralarında bir ilişki olduğundan kuşkulandığını belirten Hatice Sak, Meryem’in her sorduğunda böyle bir ilişkiyi inkar ettiğini ifade etti.
      Mustafa Hüseyin Kıvrık’ın bir gün kızını ciddi şekilde dövdüğünü ifade eden Hatice Sak, bu olay üzerine kızının kendisine, "Anne beni kendine zincirle ve beraber yatalım. Beni bataktan kurtarın" dediğini öne sürdü. Bundan sonra kızına kendi isteğiyle geceleri zincir takmaya başladığını iddia eden Sak, Kıvrık’ın zaman zaman Meryem’i dövdüğünü ifade etti. Hatice Sak, "Mustafa beyin kıskançlık durumu, dayak, darp izleri çok kötü duruma gelmeye başladı. Meryem, ben bunları hakettim, geçer diyerek beni teselli ediyordu" iddiasında bulundu.
      Bir gün eve geldiğinde Meryem’in vücuduna zincirlerle vurulduğunu gördüğünü, kızına sorduğunda bunu Mustafa Hüseyin Kuvrık’ın yaptığını söylediğini anlatan Hatice Sak, kızının yaralarını hasta bakıcılık yapması nedeniyle kendisinin ve tıp fakültesinde okuyan oğlunun tedavi ettiğini savundu.
     
     "POLİS GELİNCE RAHATLADIM"
      Hatice Sak, Mustafa Hüseyin Kıvrık’ın, kasasından önce 10 bin YTL, sonrada 5 bin YTL çalındığını ve kasaya bakması nedeniyle Meryem’i suçladığını kaydetti.
      Hatice Sak, oğlunun burs parası dahil ailece kazandıkları tüm parayı Kıvrık’a verdiklerini ve kendilerini onun geçindirdiği dile getirdi. Hatice Sak, kızının 21 Ağustosta kendisine milli piyangodan 680 bin YTL para çıktığını ve bunu bir bankaya yatırdığını söylediğini belirtti. Hatice Sak, Mustafa Hüseyin Kıvrık’ın bunu neden sakladığını sorarak, Meryem’e kızdığını iddia etti. Hatice Sak, Meryem’in Kıvrık’a paranın bankada olduğunu belirtmesi üzerine bankaya giden Mustafa Hüseyin Kıvrık’ın böyle bir para olmaması nedeniyle öfkeli şekilde eve döndüğünü vurguladı. Kıvrık’ın kızını döveceğini anladığını belirten Sak, şunları söyledi:
      "Mustafa beye (Yapma, dövme, böyle bir para varsa bulur sana veririm)
      dedim. Ama çok sinirliydi, korktum. Ahmet’e haber vereyim diye evden ayrıldım.
      Döndüğümde Mustafa bey yoktu ama Meryem’in elleri ayakkabıyla ezilmişti, her yeri yara bere içindeydi. Ahmet geldi, iki kardeş ağlaştılar. Meryem konuşamıyordu bile. Ahmet dışarı çıktı. O sırada polis gelince rahatladım, hiç olmazsa hastanede tedavi olacak" dedi.
     
     KISKANÇLIK KRİZİ İDDİASI
      Kızını bugüne kadar hiç dövmediğini sadece "pavyona düştüm" deyince 3 tokat attığını öne süren Hatice Sak, hakimin sorusu üzerine kızıyla Mustafa Kıvrık arasında birşeyler olabileceğini hissettiğini belirtti. Sak,şu iddialarda bulundu:
      "Belliydi, çok yakınlardı. Mustafa beyin Meryem’e sert davrandığını görüyordum. Bir keresinde ben dışardayken dövmüştü kızımı. Meryem’e neden olduğunu sorunca ’kıskançlık krizine girerek dövdüğünü’ söyledi." Hatice Sak, kızının "Kendimi engelleyemiyorum, beni zincirle" demesi üzerine iki zincir aldıklarını, bunlardan birini oğlunun birini de Mustafa Kıvrık’ın temin ettiğini kaydetti.
      Hakim Faris Özsoy, "O kadar zaman niye kimseye haber vermedin" sorusu üzerine Hatice Sak, "Çok korkuyorduk. Korkuyordum. Ayrıca Mustafa bey büyüğümüzdü, erkeğimiz olmadığından saygımız vardı. Boşanınca 3 çocuğumun velayeti bana verildi. Kütahya’daki aileler duysun, (çocuklarına bakamadı)
      denilsin istemedim" dedi.
      Sak, Meyrem’in de kendisine, "Kimseye duyurma, rezil olmayalım, üç günde iyi olur kalkarım" dediğini öne sürdü.
      Hatice Sak, kızının kötü yola düştüğüne inanmak istemediğini ama Meryem’in ısrarla kendisine, "Cinsel ihtiyaç duyduğumda kendimi zaptedemiyorum" dediğini iddia etti.
     
     HATİCE SAK’I DA DÖVDÜĞÜ İDDİASI
      Bu arada avukatının sorusu üzerine Hatice Sak, Mustafa Kıvrık’ın 1999 yılında bir olayla ilgili yalan söylediğini belirterek kendisini de birkaç kez dövdüğünü ifade etti.
      Hatice Sak, ayrıca Mustafa Kıvrık’ın eşi ile kızları Kadriye Arda ve Atike Esra’nın da sık sık kendilerini ziyaret ettiğini, kızlarının babalarının Meryem’i dövdüğünü bildiklerini ve yaraları tedavi etmek için ilaçları Kadriye Arda’nın aldığını söyledi.
      Hakimin, "Mustafa Kıvrık’ın eşi Meryem için, ’Kocamı elimden alıyorsun diye hır çıkarıyormuymuş" demesi üzerine Sak, Lilüfer Sak’ın bu nedenle biraz huzursuz olduğunu duyduklarını dile getirdi.
      Bu arada Hatice Sak, kızı tarafından cezaevindeyken kendisine gönderilen beş mektubu mahkemeye sundu.
     
     SUSMA HAKLARINI KULLANDILAR
      Duruşmada, Mustafa Kıvrık ve Ahmet Sak, susma haklarını kullandılar. Bu arada Hatice Sak’ın avukatı Abdullah Boyacı, aynı koğuşta kalmaları nedeniyle Ahmet Sak’ın Mustafa Kıvrık’tan etkilendiğini belirterek, sogulamalarının ayrı ayrı yapılmasını talep etti, ancak talebi reddedildi.
     
     TAHLİYE YOK
      Duruşmada, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken Mustafa Kıvrık’ın eşi ile iki kızının bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine, Kütahya’da bulunan Meryem Sak’ın ifadesinin talimatla alınmasına karar verildi.
      Ayrıca, Meryem Sak’a, "annesinden kendisini zincire vurmasını isteyip istemediğinin", "zincirleri kimin aldığının", "annesiyle bir pavyona gidip gitmediğinin, pavyonda birinin kendisinden senet alıp almadığının, aldıysa kimden aldığının sorulup, tespit edilmesine" karar verildi.
      Mahkeme Başkanı Faris Özsoy, mağdur Meryem Sak’ın ruhsal durumuna ilişkin olarak tam teşekkülü bir hastaneden rapor istenmesine de karar verdi.
      Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Meryem Sak’ın avukatı İbrahim Yıldız, Meryem’in kesinlikle kendisine zincir vurulmasını istemediğini kaydetti. Yıldız, pavyona düştüğü iddiaları üzerine Meryem Sak’ın ailesine, "Eğer bana inanmıyorsanız zincir takabilirsiniz" dediğini kaydetti.

02 Eylül 2010 Perşembe
Bugün 231 haber 409776 defa okundu.
Toplam 482918 haber

Çok Okunanlar

Videolu Haber

Çok Yorumlananlar

Köşe Yazıları

Arşiv

Anket

REFERANDUMDA NE OY VERECEKSİNİZ?
EVET
HAYIR
KARARSIZIM

Günün Fotoğrafı

© 2000-2008 Haber Vitrini.
Haber Vitrini'nde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.
Görüş ve önerileriniz için info@habervitrini.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Haber Vitrini, beyazgazete.com haber sitesini desteklemektedir.

Haber Vitrini, Anadolu Ajansı ve İHA abonesidir..
Docuart