Dünya
  • 23.9.2012 00:48

500 kiloluk kadının cinayet sırrı

Adli TIP'tan çocuğun ölüm nedeni belli olunca 500 kilolik kadın gerçeği anlatmak zorunda kaldı.

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan 500 kilogram ağırlığındaki Mayra Rosales, polislere yeğenini öldürdüğünü itiraf ettiğinde ağırlığı yüzünden bunun akla yakın bir şey olabileceğini sanıyordu.

Ancak çocuğun gerçek ölüm nedeni tespit edildiğinde genç kadının bu suçu işlemek için fazla şişman olduğu anlaşıldı ve gerçek ortaya çıktı. 

Mayra, 2008 yılının Mart ayında gerçekleşen olayda, iki yaşındaki yeğeni Eliseo’ya bakıcılık yaparken yanlışlıkla bebeğin üzerine yuvarlandığını ve Eliseo’nun ölümüne neden olduğunu gelen polislere itiraf etti. 550 kilogram olduğu için hikayesinin inanılabilir olacağını düşünüyordu. Ancak adli tıpta yapılan incelemeler Eliseo’nun kafasına bir darbe alarak öldüğüne işaret etti ve Mayra’nın ağırlığındaki bir insanın kolunu kaldırıp böyle bir şey yapabilme ihtimali yoktu. 

Bu gerçeğin ortaya çıkması üzerine Mayra da olan biteni itiraf etmek zorunda kaldı. Mayra bu hikayeyi, bebek ölmeden birkaç saat önce, yemeğini yemek istemeyen ve mızmızlık eden Eliseo’ya bir saç fırçasıyla defalarca vuran kardeşi Jamie’yi korumak için uydurmuştu. 

Çünkü Mayra ve kocası Bernie, bu olaydan birkaç ay önce tamamen Jamie’nin yanına taşınmışlardı ve şişmanlığı nedeniyle kendine bakamayan Mayra’yla Jamie ilgilenmeye başlamıştı. Bunun karşılığında Jamie de evde olmadığı zamanlarda dört çocuğunu Mayra’ya emanet ediyordu. 

Çocuğun öldüğü gün de aynı şey oldu. Jamie evden çıkıp çocukları Mayra’yla bıraktı. Annesinin kafasına saç fırçasıyla vurduğu minik bebek bir süre sonra nefes alamamaya başladı. Mayra ambulans çağırdı. Bebek hemen hastaneye götürüldü. Bir süre sonra Jamie hastaneden arayarak Mayra’ya, “Eliseo’ya zarar verenin kim olduğunu söyleyene kadar bebeğimi görmeme izin vermiyorlar” dedi ve kardeşinden kendisi için yalan söylemesini istedi. 

Ancak birkaç ay sonra Jamie Teksas’a dönerek yargı karşısına çıktı ve suçunu itiraf etti. Mayra temize çıksa da yaşadığı stres, sağlığının bozulmasına neden oldu. 

O günden beri hastanede sürekli doktor tedavisi altında olan Mayra yavaş yavaş kilo veriyor ve geleceğe umutla bakıyor. Kardeşinin hapishanede olmasının kendisini üzdüğünü belirten Mayra Jamie’nin yaptığı hataların farkına varması gerektiğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 14:59

İLGİLİ HABERLER