Asayiş
  • 10.2.2006 00:05

7 ASKERİ ŞEHİT EDEN PKK'LIYA ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLDİ

DİYARBAKIR (İHA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7 askerin şehit edilmesi, yol kesme sonucu 1 kişinin öldürülmesi gibi çok sayıda eyleme katıldığı iddia edilen PKK üyesine, ömür boyu hapis cezası verildi.


Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı içindeyken 2 yıl önce yakalanıp Diyarbakır'a getirilen Karayılan'ın özel kuryesi Mehmet Berk'in yargılanmasına 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Berk'in de getirildiği duruşmada savcı Muammer Özcan, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı Özcan, Mehmet Berk'in Ankara'daki Gazi Üniversitesi'nde okurken kapatılan HADEP'in gençlik kollarında çalışmalar yürüttüğünü, 1997 yılında terör örgütüne katılarak Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki Bagok, Şırnak'taki Gabar ve Batman'ın Raman dağlarında güvenlik güçleriyle çatışmalara girdiğini söyledi. Savcı Mehmet Berk'in, Fırat Aslan, Gürol Madan, Serkan Özaydın, Serhat Kurt, İbrahim Solak, Kadir Eraslan ve Mehmet Celal Pülhan adlı askerlerin şehit edilerek silah ve mermilerinin gasp edilmesi, Mehmet Saraç, Ömer Papir ve Ümit Cengiz adlı askerlerin yaralanması eylemlerinde bizzat katıldığını belirtti.

PKK'lı Berk'in Midyat karayolunun kesilerek Musa Ertuğrul'un öldürülmesi, Nabil ve Ahmet Gülüşken adlı yolcuların eşyalarının gasp edilmesinin yanısıra, çatışma, taciz ateşi, yola mayın döşeme, karakol ve panzerlere roketli saldırı, yol kesme gibi çok sayıda eyleme katıldığını kaydetti.

 Savcı Muammer Özcan, Mehmet Berk'in Kuzey Irak'ta Kandil Dağı'ndaki kamplarda silahlı eğitim aldığını, PKK'nın silahlı kanadının kongresine delege olarak katıldığını, sabotaj, suikast, intihar saldırıları yapmak için Murat Karayılan tarafından kurulan sözde 'Özel Kuvvetler Taburu'nda yer alıp 'Özel Kuvvetler Temel Yoğunlaşma Eğitimi' alıp, Türkiye'ye gönderilen 25 kişilik grup içinde yer aldığını savundu.


Savcı Muammer Özcan, Berk'in, 'Devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet iradesinden ayırmaya yönelik vahamet arz eden eylemlerde bulunmak' suçunu işlediği sabit görüldüğünden TCK'nın 125'inci maddesi uyarınca ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini bildirdi. Mahkeme heyeti PKK'lı olduğunu kabul ederek mütalaaya itirazı olmadığını söyleyen Mehmet Berk'e ömür boyu hapis cezası verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:03

İLGİLİ HABERLER