Yaşam
  • 20.1.2006 14:20

73 YAŞINDAKİ DEDE, KEÇİYE TECAVÜZ EDERKEN ÇIRILÇIPLAK YAKALANDI!

LEVENT KİŞİ
MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Hisarönü Köyü'nde, bir koyun ve bir keçiye tecavüz ettiği iddia edilen 73 yaşındaki bir şahıs gözaltına aldı. Koyun ve keçinin sahibi şahıstan şikayetçi olurken, veteriner hekim tarafından muayene edilen hayvanlara bir müdahalede bulunulduğu belirtildi.
İddiaya göre, hayvanların sahibi Zeynep Şentürk, keçisinin yerinin değiştirildiğini ve koyununun ise ortalıkta olmadığını gördü. Şentürk, bir süre sonra çalılıkların içinden yarı çıplak vaziyetteki K.Ç. (73) ile koyununun çıktığını görünce eşi Hasan Şentürk'ü çağırdı. Şentürk çiftinin şikayeti üzerine olay yerine Hisarönü Jandarma Karakolu'ndan 15 kişilik jandarma ekibi gelirken, K.Ç, Soğukkuyu Çayı'ndan geçerek ormanlık alana doğru kaçtı. Termal kamerayla bölgede arama yapan ekipler, K.Ç'yi saklandığı çalılıklar arasında bularak gözaltına aldı. Hisarönü Jandarma Karakolu'nda ifadesi alınan K.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Şentürk çifti karakolda verdikleri ifadelerinde, K.Ç'den şikayetçi olduklarını belirtti. Hayvanlarının başına böyle bir olay geldiği için çok üzüldüğünü söyleyen Zeynep Şentürk, "Hayvanların yanına gidince keçiyi çözdüm; ama baktım koyun ortalıkta yok. Sonra adam çalının içinden koyunla birlikte çıktı ve 'dolaşmış çözdüm' dedi. Sonra eşimi koyunun yanında çıplak bir adam var diye bağırarak çağırdım. Eşim gelince adam pantolonunu giydi. Ben karakolu arayayım derken, adam elbiselerini giyip kaçtı. Ben de peşinden gittim. O arada eşim karakola haber verdi. Veteriner hayvanların tecavüze uğradığını söyledi" dedi.
K.Ç'den şikayetçi olduklarını ifade eden Hasan Şentürk ise, "Adamı tanımıyoruz, buraya kızının yanına misafirliğe gelmiş. Ben karakolda ifademi verdim ve şikayetçi oldum. Jandarma savcılığa bildirecek. Adamı serbest bırakmışlar, nasıl oluyor bu anlayamadım" diye konuştu.
Hayvanları muayene eden veteriner Aytaç Doğangün hayvanlara tecavüz edildiğini doğrulayarak, "İki hayvanı da muayene ettim. Bir koyun ve bir keçiye bir müdahalede bulunulduğu bariz bir şekilde belli. Hayvanlara bir tecavüzde bulunulmuş. Jandarma aradığında ben başka bir yerdeydim. Birkaç saat sonra muayene yaptığım için sperme rastlamadım. Hayvanların şu anda hayati tehlikesi yok. Ancak iki hayvan da gebe, korkudan dolayı yavrularını atabilir" şeklinde konuştu.
Olayı inkar eden 73 yaşındaki K.Ç. ise, kendisine iftira atıldığını ileri sürerek, "Olaydan bir bilgim yok. Bana iftira atıyorlar. Jandarma beni öldürecek sandım, korkudan dağlara doğru kaçtım. Ben buraya gezmeye geldim, buraların yabancısıyım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:12

İLGİLİ HABERLER