Gündem
  • 3.2.2009 18:28

AK PARTİ'DEN YEREL SEÇİM İÇİN 3 YENİ ŞARKI

DEVLET ARIK
ANKARA  -  Partilileri seçim meydanlarında 3 yeni şarkıyla coşturacak olan AK Parti, seçim için Urfa Türküsü, Özhan Eren'in 'Bir ve Beraberiz', Uğur Işılak'ın da '70 milyon kardeşiz' şarkılarını kullanacak. Partinin üç yeni şarkısını beğenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü şarkıları görücüye çıkaracak. AK Parti'nin seçim kampanyasının ana teması da 'birlik, beraberlik ve dayanışma' olarak kararlaştırdı.
Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), seçim kampanyasını görüştü. Yerel seçim hazırlıklarının ele alındığı toplantıda Başbakan Erdoğan'a, hazırlanan kampanyaya ilişkin bilgi verildi. Toplantıda partinin seçim meydanlarında kullanacağı 3 yeni şarkı da Erdoğan'a dinletildi. Erdoğan'ın yeni seçim şarkılarına tam not verdiği öğrenildi.

GÜNEYDOĞU TÜRKÜSÜ İLE COŞTURACAK
'Dolana ay dolana/Dolana gül dolana/Şirin canım vereyim/Bana yari bulana' sözlerinden oluşan Urfa Türküsü, Özhan Eren'in 'Bir ve Beraberiz' şarkısı ile Uğur Işılak'ın '70 Milyon Kardeşiz' şarkıları seçim meydanlarında AK Parti için çalınacak. Sanatçı Özhan Eren'in AK Parti için bestelediği 'Bir ve Beraberiz' şarkısında Türkiye'deki tüm enstrümanların kullanıldığı öğrenildi. Türkiye mozaiğini yansıtan şarkı, tüm ritimleri içinde barındırıyor. AK Parti yönetimi, yeni şarkı için, "70 milyon sentezini içinde
barındıran bir şarkı" değerlendirmesini yaptı. Bu arada, sözleri değiştirilerek seçim şarkısı olarak uyarlanan Urfa Türküsü'nü seslendirmek üzere de ünlü bir sanatçıya teklif götürüldüğü öğrenildi. Teklif götürülen sanatçının ismini sır gibi saklayan AK Parti'de yeni şarkılar ilk kez cumartesi günü görücüye çıkarılacak. Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenecek aday tanıtım toplantısında partililere ilk kez dinlettirilecek olan seçim şarkıları, daha sonra miting meydanlarında da kullanılacak.


KAMPANYANIN ANA TEMASI BELLİ OLDU
Başbakan Erdoğan'a, partinin yerel seçimlere yönelik hazırlanan kampanyasıyla ilgili de bilgi verildi. Seçim kampanyasının ana temasını ise 'birlik beraberlik ve dayanışma' vurgusu oluşturacak. AK Parti, seçimler öncesinde yeni sloganlar da belirledi. Ancak Başbakan Erdoğan, kurmaylarına sloganların gizli tutulması konusunda talimat verdi. 'Durmak Yok, Yola Devam' sloganı bu kez değiştirilecek. 'Durmak Yok, Hizmete Devam' ve 'Hepimiz Biriz, Beraberiz, Kardeşiz' sloganları seçim kampanyası boyunca sık sık
kullanılacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:33

İLGİLİ HABERLER