Asayiş
  • 25.9.2012 19:28

Aldattı diye öldürülen kadın masum çıktı

RAMAZAN DOĞAN
KÜTAHYA (İHA) - Alınan bilgiye göre, yerel mahkeme kararına yapılan itiraz sonrasında Yargıtay, Esra Ulu’nun internet üzerinde Almanya’daki anne-babasıyla görüştüğünü tespit etti.
Kütahya’da 2009 yılında işlenen cinayetin gerekçesi olarak öne sürülen “aldatma” ve cinayeti tahrik altında işleme, Yargıtay tarafından “aldatma” olmadığı ortaya çıkarıldı.
Eşinin kendisini aldattığı gerekçesiyle tartıştığı eşine şiddet uygulayan ve kendisinden kaçan eşini cami avlusunda saklanırken yakalayarak boğazını keserek öldüren Erhan Ulu, çıkarıldığı mahkemede cinayeti ağır tahrik altında işlediğini, eşinin internet üzerinden başka erkeklerle sohbet ederek kendisini aldattığını gerekçe gösterdi. Yerel mahkemece ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılan, ancak iyi halden müebbetle cezalandırılan Ulu, hapis cezasının normal bir süreye indirilmesi için mahkeme kararını Yargıtay’a taşıdı. Kararı inceleyen Yargıtay olaydan yaklaşık 3 yıl sonra, cinayetin haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasına karar verdi.
Yargıtay kararına göre de maktul Esra Ulu’nun iddia edildiği gibi, internet üzerinden başka erkeklerle değil de Almanya’da yaşayan anne-babasıyla görüştüğü tespit edilmiş oldu.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER