Gündem
  • 3.3.2013 20:18

Apo tehdit ediyor, bunlar doğru mu?

KOCAELİ Darıca'da Büyük Birlik Partisi (BBP) ilçe kongresinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sürdürülen sürecin barışı getireceğine inanmadığını söyleyerek, "Tutanakların basına sızdırıldığından yakınıyorlar. Bu tutanaklar iyi ki sızdırıldı, millet gerçekleri gördü" dedi.

Darıca İlçesi’ndeki spor salonunda gerçekleştirilen BBP 2. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, burada yaptığı konuşmasında ülke gündemine değinerek, hükümetin terör konusunda izlediği politikalarında büyük yanlışlıklar olduğunu söyledi. AK Parti hükümetinin milletin önüne suni gündemler koyduğunu da savunan Destici, "Bu ülkenin asıl sorunu terördür, bu çözülmeden olmaz" dedi.

Sürecin terörü bitirmeyeceğini iddia eden Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

"'Süreci engellemeyin' şeklindeki beyanatlara katılmıyorum. Bu sürecin ne önünde, ne de arkasında ne de yanında olmamakla birlikte tam karşısındayız. Bu süreç terörü bitirmeyecek, aksine törerle karşı karşıya kalınacak. Ayrıca tutanakların basına sızdırıldığından yakınıyorlar. Bu tutanaklar iyi ki sızdırıldı, millet gerçekleri gördü. Bunun sızdırıldığına değil içeriğine bakın siz. Apo tehdit ediyor, bunlar doğru mu bunu söyleyin. 'Bütün PKK'lılar serbest bırakılacak' diyor. Bu doğru mu bunu söyleyin. Milletin bilmek istediği bu. Bunları bilmek bizim hakkımız değil mi? Bunu öğrenmek istiyoruz. İman ediyorum ki, bizim hazırladığımız ve hükümetle birlikte Genelkurmay Başkanlığıyla dahi paylaştığımız raporu uygulasınlar terör bir yılda çözülür. Hem de Apo'nun önünde diz çökmeden terörü bitiririz."

Mustafa Destici, Meclis'te önce 4. Yargı Paketi’nin çıkarılacağı ve bu nedenle de KCK tutuklarının serbest bırakılacağını iddia etti. Destici, PKK tarafından kaçırılan Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve diğerlerine karşılık 10 bin teröristin serbest bırkılacağını öne sürerek, bunun bir pazarlık olduğunu savundu.

PKK ile yapılan pazarlıklar sırasında kendilerini en çok Türk adının ayaklar altına alınmasının yaraladığını söyleyen Destici, "Türk milletinin adının ayaklar altına alınması kimsenin haddi değil. Bu millet 10 asırdır, bin yıldır cihanda hüküm sürmüş bir millettir. 75 milyonu Türk, Kürt, Çerkez, Boşnak diye adlandırırsan bu milleti ayrıştırırsın. Bu milleti kimsenin ayrıştırmaya hakkı yoktur. Bu milletin adı da Türk milletidir" diye konuştu.

BU SÜREÇ 'KAZAN KAZAN' SÜRECİDİR

Ülkeyi 30 yıldır yönetenlerin PKK’yla mücadele edemediğini ve bu nedenle geleceğin kaybedildiğini sözlerine ekleyen Mustafa Destici, "Bu sürecin adı ‘Kazan Kazan’ sürecidir, gereğini yerine getirmezseniz PKK ve emperyalist güçlerin kazandığı Türkiye’nin ise kaybettiği süreçtir. Bunu durdurun ve terörle mücadele edin, üstelik bu mücadelede iyi gitmek üzereyken bunu yapın. Bebek katiliyle yol haritası çizilecekse hodri meydan seçime gidelim. Bu Meclis miadını doldurmuştur erken seçim de kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:32

İLGİLİ HABERLER