Gündem
  • 14.3.2013 00:32

Bakan Yılmaz: Çözüm süreci tersine göç getirecek...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin, ''Bugüne kadar yaptığımız altyapı ve teşvikler huzur ortamı ile birleştiğinde büyük ekonomik dönüşüm göreceğiz. Ben inanıyorum ki o durumda birçok ilimize tersine göç yaşanacak'' dedi.
          Bitlis'in 21. yüzyıl şartlarında çok güzel yerlere geleceğini ifade eden Bakan Yılmaz, şunları ifade etti:
     ''Bitlis'in kalkınması için elimizden geldiğince destek veriyoruz. 6. bölge teşvikleriyle Bitlis'e yatırım yapanlara en üst düzeyde teşvik sağlıyoruz. İstanbul'daki işadamlarımızı doğuya, güneydoğuya ve özellike Bitlis'e yatırım yapmaya davet ediyorum. Bir ilde, bir ülkede birlik beraberlik yoksa orada kalkınma olmuyor. Valisi, belediyesi, milletvekili, STK'sı, üniversitesiyle birlik beraberlik içinde o ilin gelişmesine, kalkınmasına güç verdiği zaman kalkınma da kendiliğinden gerçekleşiyor.
     Bitlis, önümüzdeki 3-5 yılda çok daha iyi yerlere gelecek, müreffeh bir yer olacak. Şu güzel ülkemizde birlik beraberliğimizi, huzur ortamını pekiştirelim. Kavgaya, çatışmaya fırsat vermeyelim. Bizim bölgemiz, yörelerimiz huzura, istikrara muhtaç.''
     Bitlis'in hem kendi içinde birlik beraberliğe hem de Türkiye'nin huzuruna katkıda bulunmasını temenni ettiğini ifade eden Yılmaz, ''Bitlis'in gelecekte de iş dünyasına, siyasete çok değerli insanlar yetiştireceğine eminim'' dedi.
    
     -''Halkımızın mayasında birlik, beraberlik var''-
    
     ''Bizim halkımızın mayasında birlik, beraberlik var'' diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
     ''Ülkemiz içinde uzun zamandır yaşanan birtakım sorunlar, sıkıntılar var. Ama bunlar hiçbir zaman milletimizin tarihi birikimine uygun olmadığı gibi yürüdüğümüz hedeflere de uygun değil. Biz arzu ediyoruz ki Türkiye en kısa sürede bu sorunları aşsın.''
     Yılmaz, enerjinin, Türkiye'yi ve bütün milleti uluslararası alanda daha ön sıralara geçirmek için harcanması gerektiğini anlatarak, şunları söyledi:
     ''Kardeş kavgası sorunu olmasının hiç kimseye faydası yok. Ekonomik olarak baktığımızda da büyük kayıplar yaşandı. Kamu yatırımlarının yanında özel sektör yatırımlarının olması gerekiyor. Özel sektör için teşvikler sağlıyoruz ama arzu ettiğimiz ölçüde doğuya, güneydoğuya yatırım olmuyor.
     Bu çözüm süreci ile birlikte inşallah huzur ortamının, emniyetin, güvenin pekişmesiyle istikrarın güçlenmesiyle doğu ve güneydoğu çok farklı bir ekonomik performans gösterecektir. Bugüne kadar yaptığımız altyapı ve teşvikler huzur ortamı ile birleştiğinde büyük ekonomik dönüşüm göreceğiz. Ben inanıyorum ki o durumda birçok ilimize tersine göç yaşanacak. Buna engel olanlar bu milletin menfaatini istemiyor.''
     Bakan Cevdet Yılmaz'a konuşmasının ardından plaket takdim edildi.
     Bu arada, çözüm sürecine destek amacıyla toplantıya, milletvekilleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, BİGİAD Başkanı Erol Ersan'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Elif Ferhan Durmuş
     Yayıncı: Tarkan Demir

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:14

İLGİLİ HABERLER