Gündem
  • 16.3.2013 14:51

Bilim insanları İstanbul'da buluşacak!..

İSTANBUL (AA) - Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyü'nde yer alan dokuz ayrı fakültede gerçekleştirilecek Uluslararası Öğrenci Kongreleri'nde birçok ülkenin öğrencilerini bir araya getirecek.
          İlki Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından, 14-15 Mart 2013 günlerinde İstanbul Marma Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ''Sanat ve Gençlik'' konulu Uluslararası Öğrenci Kongresi 15 Mart 2013 Cuma günü verilen Gala Yemeği ile sona erdi. İki gün süren kongrede 13 farklı ülkeden gelen 44 sanat öğrencisi tarafından 29 bildiri sunulup 3 panel yapıldı.
     Etkinlik kapsamında sanatçı Ruhi Sarı ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda resim sergisi açıldı. Ayrıca Öğretim Görevlisi Mehmet Özen yönetiminde bir sanatsal workshop çalışması düzenlendi.
     Dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrencileriyle birlikte gelen 14 öğretim üyesi, üniversiteyi yakından tanıma fırsatı buldu, Avrupa ülkelerinden; Slovakya, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan ile yapılan görüşmeler sonunda Erasmus anlaşması yapma sürecinin başlatılması ve karşılıklı ziyaret ile işbirliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.
     Bu arada, 14 mart'taki buluşma tamamen öğrencilerin etkinliği olarak planlanırken, kültürel ve sosyal programlarla yurt dışından gelen konuklara İstanbul'u, Türkiye'yi, Türk konukseverliğini tanıma fırsatını verecek.
    
     Muhabir: Musab Turan
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:09

İLGİLİ HABERLER