Yaşam
  • 22.6.2008 16:20

BİR JİGOLO'NUN TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAFLARI...

Bu röportaja giderken konuşmanın tutuk ve gergin geçeceğinin farkındaydım. Çünkü söyleşiyi bir jigoloyla, yani para karşılığı seks yapan bir erkekle yapacaktım.
Adının deşifre olmasını istemeyen H.S ile röportaj yapmak için telefon açıp talebimden bahsettiğimde, bir süre sessizlikten sonra “Yaparım” diyor ve ardından ekliyor: “Söyleyeceğim çok fazla şey var ama benim kurallarımla röportaj yapacağız.” Ve kurallarını şöyle sıralıyor: “Fotoğraf çektirmem, tek başınıza geleceksiniz. Bakırköy’de bir çay bahçesinde oturup beni bekleyin.” Sesi tedirgin, her an vazgeçebilecekmiş gibi ancak belli ki anlatmak istediği çok şey var. Gazetenin ulaştırma aracıyla Bakırköy’e gidiyorum, nerede buluşmak istediğini tam olarak öğrenmek için aradığımda: “Hemen arkanızdaki arabadayım, sağda inin aracınızı gönderin” diyor.
Arabadan iniyorum ve araç gidiyor. Jigolo H.S, Audi A6 marka arabasını park edip araçtan iniyor. 1.90 boylarında, vücudunu geliştirmek için ömrünün yarısını spor salonlarında harcadığı belli olan 30 yaşındaki H.S gayet de bakımlı. Üzerinde şile bezi yakasız gömleği, bronz teni, jöleli saçları, bol pantolonu ve Rayban gözlüğüyle kızların dönüp bir daha bakmak isteyeceği tiplerden...
Etrafını 360 derece süzdükten sonra çay bahçesine doğru yürümeye başlıyoruz. Kalabalık olan çay bahçesindeki en tenha yeri seçip oturuyoruz. Donuk bir adam. Gözlüklerini çıkardığında, duygularını ameliyatla aldırdığını düşünmek hiç de yanlış bir yargı sayılmaz. Kendisini holding patronu olarak nitelendiriyor. Aslında doğru da sayılır. Çünkü yanında çalışan 180 jigolo var.


Üniversite öğrencileri jigololuğu tercih ediyor

İlk merak ettiğim tahsili ve başka hangi işlerde çalıştığı oluyor. H.S, Ankara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdikten sonra, 2001 yılında su arıtma projeleriyle ilgilenen bir şirket kurmuş. Bütün mal varlığını meşhur 2001 kriziyle kaybetmiş. Henüz 23 yaşında ilk iş deneyimiyle ailesinin de destek verdiği şirketi batırınca, telaş içinde hızlı para kazanmanın yollarını aramaya başlamış. Bu esnada adada yaşayan bir tanıdığı, Avrupa’da jigololuğun çok gelişmiş bir sektör olduğunu, Türkiye’de de böyle bir talep olduğunu söylemiş. Fikir H.S’nin aklına fena halde yatmış. Ancak 23 yaşında olmanın verdiği duygularla yaptığı işin ahlaki tarafını ve kendisine vereceği zararları çok sonraları akıl ettiğini söylüyor. Yine de bu işi bırakmayı şimdilik düşünmediğinin de altını çiziyor.
Kendi deyimiyle “akıllıca” davranarak web sitesi hazırlıyor ve “Gelsin müşteriler” diyerek ellerini ovuşturuyor. Siteyi kurduktan sonra, bu işi çok profesyonel yapmaya karar vermiş. Tabii tüm gizlilik detaylarını ve sağlık problemlerini de düşünmüş.
İnternet sitesi 7 yıldır faaliyette. Müşterilerinin yüzde 40’nın evli çiftlerden, geri kalanının da 25 - 55 yaş arası kadınlardan oluştuğunu söylüyor. Bu kadınların yarısından fazlası evli, geri kalanı heyecan arayan genç kadınlar... İnternet sitesinde her şey tüm detaylarıyla yazıyor. Hatta bu hizmetin sağlık adına yapıldığı bile... Yalnız kadınların cinsel problemlerini giderdiğini iddia eden H.S’nin 180 kişilik jigolo kadrosu var. Çünkü internet sitesinde müşterilerin taleplerinin yanı sıra çalışmak isteyen kişilere başvuru formu var. Bildiğiniz iş başvurusu; nereden mezun olduğunuz, bildiğiniz yabancı diller vs...
Sitede H.S’nin cep telefonu yazıyor, detaylı bilgi almak isteyen cep telefonundan kendisine rahatlıkla ulaşabiliyor. Röportaj sırasında çalan telefon sayısı talebin ne kadar fazla olduğunun da açık bir göstergesi zaten.
Siteye girildiğinde mesaj kutusuna iletişim bilgileri, nasıl bir jigolo istendiği, mekan tercihleri tüm detaylarıyla yazıldığında H.S en kısa sürede geri dönüyor ve elindeki 180 kişilik kataloğuyla müşterisine gidiyor. Kataloğa bakmak için 100 dolar ödenmesini şart koşuyor: “Boşuna zaman ayırdıysam bedelini almak isterim” diyor.
H.S’nin müşterisi olabilmek için elbette bazı kurallar var. Örneğin ev ve cep telefonunu vermeyene hizmet götürmüyor. Çünkü önceden kendi bağlantılarıyla güvenliği kontrol ediyormuş. Söylediğine göre benim de kim olduğumu araştırmış. Peki ya yanında çalışanlar? Jigolo olmak isteyenlerin bir kısmı kırsal kesimde üniversitelerde okuyan 21 ila 24 yaş grubu öğrenciler, geri kalanı ise para ihtiyacı olmayan ancak bu işi zevk için yapmak isteyen erkeklerden oluşuyor.
H.S nin söylediğine göre saygın meslek gruplarından birçok erkek jigololuğu tercih ediyormuş. Üniversite öğrencileri para kazanmak için en çok jigololuğu tercih ederken, bu işi yaptığını arkadaşlarına övünerek anlatabiliyor. Özellikle cinsel deneyimlerini skor tabelasına çentik atarak tutan gençler... Jigololar hizmet öncesinde paralarını alıyor, yarısını H.S’ye ödüyorlar. Yüzde elli paylaşılan paranın herkesi memnun ettiğini söylüyor.


500 kadından sonrasını sayamadım...

25 yaşındaki kadınların genellikle bekarlığa veda ve doğum günü partilerinde striptiz show için otel odalarına çağırdıklarını çok nadir olarak ilişki yaşandığını anlatıyor H.S.
Evli, ancak kocasından gizli kaçamak yapmak isteyen kadınların sayısının ise çok fazla olduğunu söylüyor: “Türkiye’de erkeklerin büyük bir yüzdesinde cinsel problemler var. Karılarını memnun edemiyorlar. Maddi durumu iyi olan ve düzenini bozmak istemeyen kadın, kocasından boşanmak yerine bizimle cinsel ihtiyacını karşılıyor ve hayatına devam ediyor.” H.S, evli çiftlerden de talep geldiğini söylüyor. Evli çiftlerden aldığı ilk teklife çok şaşırmış ve işe kendisi gitmiş: “İlk önceleri gözlerime bile inanamadım ama şimdi gayet normal geliyor.” Bir defasında kadının kocası iş gezisine giderken H.S ’yi arayıp “Karım evde yalnız, lütfen kendisiyle ilgilenir misiniz, ben parayı hesabınıza geçiyorum” demiş. Talepte bulunanların yüzde 95’inin yüksek tahsilli olduğunu ve hepsinin Avrupa görmüş olduğunu da söylüyor. Duyduklarıma inanmak istemesem de H.S’nin anlattığı çok daha çarpıcı iddialar var. Örneğin kendisine ilgi göstermeyen kocasına inat, dubleks evlerinde, kocası alt katta Kurtlar Vadisi dizisini izlerken, üst kapıdan aldığı jigoloyla adrenalini bol saatler yaşamayı heyecan verici bulan kadınlara sayısız örnekler veriyor. Karı kocalar jigolo yerine kendileri gibi karı koca çift bulmalarını istediklerinde de, sosyetenin gece davetlerine katılacağı zaman kendilerine partner istediklerinde de hizmet verdiklerini söylüyor. Daha çok Florya, Nişantaşı, Yeşilköy, Bakırköy, Ataşehir gibi semtlerde talep geldiğini söyleyen H.S, “En kötü günlerde 5 jigoloyu işe gönderiyorum” diyor. Kendisinin kaç kişiyle beraber olduğunu sorduğumda “500 kadından sonrasını sayamadım” diyor.



Ayda 20 bin doların üzerinde kazanıyor

H.S’nin sitesini günde 300 kişi ziyaret ediyor. Çalışanların müşteri seçme, reddetme şansı yok. Kendisi müşteriyi beğenmezse yanında çalışanları gönderiyor. Mesainin saatinin 300 dolardan başladığını söyleyen H.S. jigolonun kadın ne isterse yapmak zorunda olduğunu ve kendi fantezilerini gerçekleştirmeleri kesinlikle yasak olduğunu söylüyor ve devam ediyor: “Hem sevişiyorum hem para kazanıyorum daha ne isteyebilirim ki...” Jigololuğa ve erkek satışına başladıktan kısa bir süre sonra maddi durumunu düzelten H.S, kolay para kazanmaya başladıktan sonra bırakamamış. Ayda ortalama 20 bin doların üzerinde kazanan, iki yazlığı, İstanbul’da birden fazla evi ve iki spor arabası olan H.S; “Daha fazla para kazanmanın verdiği zevk hiçbir şeyde yok” diyor.

(ZEYNEP BAKIR-VATAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:27

İLGİLİ HABERLER