Eğitim
  • 25.2.2013 17:23

'Bu kampüste eşcinsel ve transseksüeller de var’

ALEV HAMİTOĞULLARI - ONUR AKTAŞ
İZMİR  - Hazırladıkları tüzük ile Rektörlüğe başvuru yapacaklarını belirten topluluk ayırımcılığa karşı duran herkesle aynı paydada olmak istediklerini söylediler.
YÖK’e bağlı Ege Üniversitesi’nde çeşitli fakültelerde eğitim gören öğrenciler ‘Bu kampüste eşcinsel ve transseksüeller de var’ isimli pankart açarak İzmir’de ilk kez devlet üniversitesi altında varlıklarını ortaya koydu. Öğrenci, akademik personel ve üniversite çalışanları ile ayrımcılığa karşı aynı safta durmak istediklerini dile getiren öğrenciler hazırladıkları tüzük ile de önümüzdeki günlerde Rektörlüğe başvuracaklarını belirtti.
Ege Üniversitesi Su Ürünleri ikinci sınıf öğrencisi Can Y, insanların böyle bir konudan dolayı birbirlerine nefretle yaklaşımlarını sonlandırmak için LEGEBİT çatısı altında toplandıklarını ifade ederek “LEGEBİT adı altında bir cinsel kimlik kurmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde rektörlüğe hazırladığımız tüzüğü sunmak istiyoruz. Bunun dışında gay, lezbiyen tanımlarını düzenleyeceğimiz etkinliklerle anlatmayı hedefliyoruz” dedi.
Aynı üniversitede Sosyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Özge A da resmi bir topluluk olmayı amaçladıklarını söyleyerek farklı üniversitelerle de iletişime geçtiklerini belirtti. Çoğu üniversitede izin sorunu ile karşılaştıklarını anlatan Özge A, şöyle konuştu: "Örneğin burada açtığımız stantta teyzeler ve yaşlı amcalar gelip ‘Bu nedir?” diye soruyor. Bir şeye karşı çıkıyorlar ama neye karşı çıktıklarını bilmiyorlar. Hem insanların az bilgisi olduğu hem de katı oldukları bir alan. Görünürlüğü artırmak için, nefretin önüne geçmek ve azaltmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Özge A ayrıca, Malatyalı olduğunu dile getirerek İnönü Üniversitesi’nde de söz konusu girişimin başlatılmasından yana olduğunu söyledi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:45

İLGİLİ HABERLER